Alianța USR PLUS a început strângerea de semnături în județul Neamț

            Alianța USR PLUS Neamț a început, acum câteva zile, oficial campania de strângere de semnături pentru candidatura președintelui USR, Dan Barna, la alegerile prezidențiale. Lansarea campaniei a fost anunțată în cadrul unei conferințe de presă, la care au participat și peste 30 de membri ai Alianței din județul Neamț.

            „Acum două săptămâni, au fost parafate alianța electorală și alianța politică dintre USR și PLUS. Suntem o forță de neneglijat în România, a treia, mai lipseau 13.000 de voturi pentru a învinge PSD la europarlamentare. Este ceva extraordinar dat fiind faptul că existăm de trei ani ca partid și de mai puțin de șase luni ca alianță. Candidatul USR PLUS a fost desemnat președintele USR, colegul meu, deputatul Dan Barna, și împreună îl vom susține, vom face campanie la Neamț, iar în decembrie sperăm că vom participa la ceremonia de preluare a președinției României de către candidatul USR PLUS. Astăzi lansăm strângerea de semnături în județul Neamț, unde cu siguranță vom strânge cele aproximativ 6.000 de semnături pe care ni le-am asumat”, a declarat Iulian Bulai, președintele USR Neamț, în cadrul conferinței de presă.

            În cadrul aceluiași eveniment, președintele filialei județene USR Neamț a amintit și despre refuzul Primăriei Piatra Neamț de a aviza favorabil solicitarea USR Piatra Neamț privind amplasarea temporară a unui cort la care să fie strânse semnături pentru susținerea lui Dan Barna. „Desigur, ar fi fost frumos să începem strângerea de semnături și într-un cadru formal, la un cort, dar o situație ciudată la Primăria Piatra Neamț face ca acest lucru să fie imposibil. Consider a fi o interpretare bizară a legii de către angajații Primăriei, dat fiind faptul că în toate orașele mari am primit aviz favorabil privind amplasarea corturilor, dar sper că săptămâna viitoare vom rezolva acest lucru”, a completat Iulian Bulai.

            În finalul conferinței, Irinel Petrariu, membru al USR Piatra Neamț, a prezentat poziția USR Neamț privind subiectul majorării prețului la apă și canal de către ApaServ. „Am ascultat declarațiile directorului ApaServ, Vlad Angheluță, cu argumentele sale privind necesitatea majorării tarifelor la apă rece și apă menajeră. Am analizat datele financiare ale companiei și am descoperit că profitul net în 2018 a crescut cu 47% față de 2017, în 2018 au fost împărțite, cel puțin pe hârtie, bonusuri de 4,3 milioane lei, există un consiliu de administrație stufos, plin de politruci care primesc indemnizații lunare peste salariul minim pe economie pentru ședințe de două ore, iar la nivel național, nemțenii plătesc al optulea cel mai mare preț pe apă rece și apă menajeră. Pe lângă toate acestea, ApaServ înregistrează pierderi de apă, în medie, de peste 60%, pierderi pe care trebuie să le plătească tot nemțenii”, a precizat Irinel Petrariu. În urma acestor argumente, Irinel Petrariu a solicitat, în numele USR Neamț, remediera tuturor avariilor la nivel județean, promovarea în CA a unor membri noi pe criterii de competență și demisia președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene, având în vedere faptul că CJ Neamț este acționar majoritar, cu peste 90% din acțiuni, al ApaServ.

Următorul eveniment important din Piatra Neamț, în cadrul campaniei de strângere de semnături, va avea loc pe 22 august, când va sosi alături de o echipă de voluntari și candidatul USR PLUS, Dan Barna. Programul complet va fi făcut public săptămâna viitoare.

Ad.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns