Alianța „PSD & comp”, doar 14 mandate la CJ! Chiar și cu 3 de la PMP, tot nu poate face majoritate!

PSD nu poate face majoritate în Consiliul Județean (unde a obținut 13 mandate de consilieri plus președintele cu drept de vot), chiar dacă PMP ar accepta să bată palma cu tabăra lui Ionel Arsene.
PMP are 3 mandate de consilier județean. Ar rezulta un total de 17 PSD + PMP dar majoritatea din CJ (total 35 de mandate cu drept de vot) presupune existența a minim 18 mandate…
Iar 18 mandate adună partidele care au declarat deja public că resping orice alianță cu PSD-Arsene (adică PNL, USR-Plus și Pro-România).

Mai jos, distribuirea celor 34 de mandate (fără cel al Președintelui CJ), conform datelor centralizate la BEJ Neamț:

Iar celor 13 obtinute de Alianta pentru Modernizarea… (adică PSD + ALDE + un partid breloc al lui Voiculescu) li se adaugă, conform legii, cel al Președintelui CJ (care, spre deosebire de primari, are drept de vot):

Codul Administrativ

În ultimele zile, până la aflarea acestor cifre, Arsene își lega speranțele (conform unor informații vehiculate în spațiul public) de PMP. Cum din păcate pentru el, 14 și cu 3 nu dau o sumă mai mare sau egală cu 18, probabil că acum își va aduce aminte de frăția de sânge cu Pro România și îi va spune lui Victor Ponta cum l-a apreciat dintotdeauna, doar-doar liderul de la București al Pro România îl va convinge pe Liviu Harbuz (liderul de la Neamț) să uite că a declarat „Niciodată nu vom face alianță cu PSD-Arsene!”.

Iar dacă o eventuală alianță non-PSD, adună lângă PNL, USR-Plus, Pro România și mandatele celor de la PMP, pentru Arsene ar putea urma niște ani tare dificili în scaunul de președinte CJ Neamț.

D.V.

2 thoughts on “Alianța „PSD & comp”, doar 14 mandate la CJ! Chiar și cu 3 de la PMP, tot nu poate face majoritate!

  1. Asa vom vedea cat de mult le pasa liberalilor de judetul Neamt, din moment ce ei vor decide soarta proiectelor din judet.

Lasă un răspuns