Alexandra, fata răpită la Caracal, fotografie la Cetatea Neamțului! A participat la Festivalul de Foclor, în 2017, cu „Flori de Romanați”!!

Cu doi ani înainte de a fi victima unei drame care a înmărmurit o țară întreagă, a smuls aplauzele a mii de nemțeni. Alexandra Măceșanu – adolescenta răpită la Caracal în urmă cu câteva zile și despre care anchetorii spun, citând analiza ADN, că ar fi moartă – a fost în județul Neamț, în 2017.

Fotografia alăturată, cu Alexandra în fața Cetății Neamțului, a fost postată ieri pe facebook de unchiul fetei, Alexandru Cumpănașu alături de un mesaj în care anunța că a cerut audierea la parchet a tuturor parlamentarilor din Olt pe care îi acuză, indirect, că sunt pe o mână cu clanurile de interlopi.

După cum se poate vedea în fotografia de mai sus, Alexandra are pe piept un ecuson care, deși pixelizat, seamănă foarte mult (ca desen si culoare) cu cele folosite în ultimii ani, la Festivalul Internațional de Folclor, Ceahlăul. Alexandra făcea parte din Ansamblul Folcloric „Flori de Romanați” și o simplă trecere în revistă a arhivei festivalului din ultimii ani arată că trupa respectivă a participat la festivalul din 2017.

Conform programului uzual, trupele participante la Festival sunt ghidate – mai ales că manifestarea este una itinerantă – și prin județ, în locuri cu atracții turistice. Și acum doi ani ca și acum câteva zile (aseară a fost trasă cortina la ediția din 2019), unul din spectacole a avut loc la Tîrgu Neamț iar trupele au ajuns mai devreme în oraș și au vizitat diverse obiective, inclusiv Cetatea Neamțului. Mai mult ca sigur atunci a fost realizată fotografia folosită acum de unchiul său.

Daniel VINCA

 

Lasă un răspuns