Alertă de vânt puternic! Județul Neamț este vizat!

Meteorologii au emis, miercuri, o informare de ploi şi anunţă că se vor înregistra între 15 şi 40 de litri pe metru pătrat, mai ales în zonele montane. De asemenea, 27 de judeţe sunt sub avertizare cod galben de vânt puternic, până joi dimineaţă.

Potrivit meteorologilor, până la ora 23.00, în zonele de deal şi de munte, în regiunile nordice, centrale şi local în cele vestice, temporar va ploua şi vor fi posibile descărcări electrice.

Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 l/mp şi, mai ales în zonele de munte, izolat 30-40 l/mp. Averse şi descărcări electrice se vor semnala pe arii restrânse şi în regiunile estice, spun meteorologii.

De asemenea, până joi, la ora 10.00, 27 de judeţe sunt sub avertizare cod galben de vânt puternic.

În intervalul menţionat, în zona montană vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze de 60-80 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, temporar rafalele vor depăşi 90-100 km/h. Local în Oltenia, vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60-65 km/h, în special pe parcursul zilei.

Conform ANM, intensificări locale şi temporare ale vântului vor fi şi în restul țării, cu viteze în general de 45-55 km/h, iar pe parcursul zilei de joi (2 septembrie), intensificările de vânt se menţin în zona înaltă de munte, iar în estul şi sud-estul ţării vor fi rafale de peste 65-70 km/h.

V.N.

Lasă un răspuns