Alegerile cu cântec din PNL Piatra Neamț, „judecate” mâine în Comisia de Arbitraj la București


Alegerile de „grupa mică” (fără cvorum, cu nereguli majore deja sesizate chiar de unii liberali) de la PNL Piatra Neamț au ajuns subiect pe masa conducerii centrale a PNL.
Sursele Vestea spun că această temă va fi analizată de Comisia de Arbitraj din PNL, probabil chiar mâine.

Deși ar fi vorba de neconformități majore, chiar falsuri (de exemplu consilierul local Iulian Curelaru ar fi fost semnat în fals în documentul de prezență, deși el nu a participat la ședință), există interese foarte mari și s-ar trage sfori interesante și interesate ca să se meargă pe un rezultat tip „câinii latră, caravana trece”.

Pe de o parte, ambii candidați la șefia PNL (Orban și Cîțu) au câte 2 reprezentanți în Comisia de Coordonare a Alegerilor – numită COCON și ambii s-au tras în poze zilele trecute cu cel ales în ședința cu cântec drept președinte PNL Piatra Neamț. Pe de altă parte, surse apropiate de conducerea centrală PNL spun că organizația Piatra Neamț ar fi un fel de „buton suplimentar” folosit în negocierile vizând sprijinul organizației PNL Sector 1 (președinte Sebastian Burduja) pentru candidații de la Centru.

Plus că o recunoaștere și asumare a unor alegeri organizate deficitar ar fi un apropos și pentru alți lideri liberali din țară care, la rândul lor, au organizat simulacre de ședințe de alegeri. Așa că nu e deloc exclus ca această Comisie de Arbitraj să dea o glorioasă clasare situației de la Piatra Neamț…

Detaliu: nici până acum, PNL Piatra Neamț nu a publicat, oficial, lista cu toți noii membri BPL Piatra Neamț. Nu a invitat nici presa la eveniment, nu a remis nici ulterior un comunicat de presă cu această listă și chiar și postările de pe facebook sunt doar în zona triumfalistă nu informativă.

Îi e rușine cuiva să arate componența noului BPL PNL Piatra Neamț?

D.V.

Lasă un răspuns