Alegerea preşedintelui CJ Neamţ – tot la stadiu de plimbat corespondenţă

Alegerea preşedintelui CJ Neamţ – funcţie vacantă după decesul lui Culiţă Tărâţă ocupată, în regim de interimat, de Constantin Iacoban – se dovedeşte o operaţiune migăloasă, la care chinurile facerii sunt încă principala problemă.

Ieri, secretarul judeţului, Daniela Soroceanu, a remis o nouă adresă consilierilor judeţeni în care îi anunţă că încă nu şi-au exprimat un punct de vedere cu privire la introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre prin care preşedintele CJ să fie ales, în conformitate cu Legea 115/2015 din rândul acestora.

Soroceanu a ataşat la corespondenţa cu consilierii şi o adresă trimisă Prefecturii.

În traducere liberă, în Neamţ, de câteva săptămâni sunt plimbare hârtii între Prefectură, CJ, secretar CJ, consilieri în care se discută despre subiectul acestei alegeri a preşedintelui CJ. Faza este că, la consilierii judeţeni, a ajuns un mesaj de genul “spuneţi voi dacă vreţi alegeri”, în situaţia în care aceştia nu sunt jurişti de meserie şi, pentru a nu încălca legea, ar fi dorit o indicaţie mai clară, mai imperativă chiar, de genul “trebuie să faceţi aşa sau aşa, dacă nu faceţi astea sunt urmările sau sancţiunile”.

D.V.

Comentarii Facebook

One thought on “Alegerea preşedintelui CJ Neamţ – tot la stadiu de plimbat corespondenţă

  1. Ii este frica PSD ca ar putea sa nu mai fie aleasa Arcanita. Iar liberalii dorm in papuci…

Lasă un răspuns