ALDE pariază pe “oamenii locului”! Agapie – la Pipirig, Timofte – la Bălţăteşti!

ALDE Neamţ a prezentat într-o conferinţă de presă pe cei doi candidaţi pentru primăriile Pipirig şi Bălţăteşti de la alegerile anticipate din 11 iunie.

Grigore Agapie (Pipirig) şi Gheorghe Timofte (Bălţăteşti) se înscriu în tiparul “Oamenii locului” preferat de liberali-democraţi, adică oameni născuţi, crescuţi pe uliţa satului, care s-au dezvoltat în mijlocul comunităţii.
Experienţa de viaţă dar şi din administraţia publică (ambii candidaţi au fost şi consiglieri locali) sunt, de asemenea atu-uri care arată “Că nu căutăm candidaţi doar de dragul de a avea ceva pe listă. Propunerile noastre pentru respectivele comunităţi vin chiar din sânul acestora”, după cum a punctat preşedintele ALDE Neamţ, Ion Asaftei.

Iar când oamenii sunt din comunitate şi proiectele lor administrative sunt calate pe nevoile oamenilor.

Evident, la Pipirig, candidatul fiind şi inginer silvic de meserie, Grigore Agapie îşi propune reazolvarea problemelor birocratice pe care le întâmpină consătenii lor în legătură cu dreptul de proprietate. Astfel, cei 600 de oameni care au fost puşi în posesie dar nu au primit titlul de proprietate, au asigurarea candidatului ALDE că din poziţia de primar, problema lor va fi problema lui pe care o va şi rezolva. O altă nedreptate pe care acesta vrea să o îndrepte este împroprietărirea urmaşilor celor 67 de veteran de răboi. Altfel, Agape îşi propune şi modernizarea infrastructurii, şi sprijinirea doleanţei suporterilor din comună de a înfiinţa o echipă de fotbal şi, evident, un ajutor real acordat sistemelor de Educaţie şi de Sănătate.

Pentru Bălţăteşti, Grigore Timofte (operator în construcţii) doreşte o modernizare rapidă a infrastructurii dar şi transformarea reală a localităţii în Staţiune, aşa cum îi era renumele odată. Şi grîdiniţa cu program prelungit este o necesitate reală pentru familiile tinere, în care ambii soţi muncesc, ca şi maşinile de pompieri sau de salubritate.

La Roman, candidatul liberal-democrat Vasile Mocanu s-a retras, din motive de sănătate. ALDE sprijină candidatul alianţei din care face parte, Marius Neculai, PSD.

„Am luat măsurile necesare ca, în ce ne priveşte, această campanie să se desfăşoare în spiritul legalităţii şi bunului simţ”, a spus preşedintele ALDE, Ion Asaftei care a ţinut să sublinieze că liberal-democraţii vor să câştige alegerile cu proiectele lor, cu ceea ce pot face în slujba comunităţii, nu cu atacuri sub centură, aşa cum se mai practică în politica nemţeană.

D.V.

 

One thought on “ALDE pariază pe “oamenii locului”! Agapie – la Pipirig, Timofte – la Bălţăteşti!

Lasă un răspuns