ALDE Neamț insistă pentru candidatura lui Tăriceanu la alegerile prezidențiale! La comun cu PSD sau separat…

Călin Popescu Tăriceanu trebuie să candideze la alegerile prezidențiale, fie drept candidat comun ALDE-PSD fie, dacă social-democrații își vor propriul candidat, doar cu susținerea inițială a liberal-democraților – acesta este mesajul foarte clar transmis de ALDE Neamț, printr-un comunicat semnat de Ion Asaftei, președintele organizației județene.

Asaftei punctează că declarația de moment, la cald, după alegerile europarlamentare, dată de Tăriceanu a fost generalizată de unii din presă sau din politică care s-au făcut că nu înțeleg sensul cuvântului ACUM: <<La scurt timp dupa alegeri, presedintele Tăriceanu, întrebat despre o candidatură la prezidențiale, a declarat, textual: ,,În acest moment candidatura la prezidențiale nu intră în discuție în ceea ce mă privește. Pentru mine nu este o opțiune pe care în momentul de față să o analizez (3 iunie a.c.).
Din rea intenție sau din amatorism profesional, declarația președintelui Tăriceanu a fost interpretată ca un anunț privind renunțarea la o candidatură la alegerile prezidențiale.
Această interpretare NU este conformă realității politice din ALDE! Dl președinte Tăriceanu nu  a spus că renunță la această candidatură, ci doar a explicat că, în acel moment post alegeri, când știm cu toții că a trebuit să stăm și să analizăm cu atenție motivele pentru care rezultatul obținut nu a fost satisfăcător, NU era oportună o discuție despre acest subiect. Energia partidului trebuia atunci canalizată către această analiză internă.
Prin urmare, dl președinte Tăriceanu TREBUIE să fie candidatul ALDE la alegerile prezidențiale, partidul va lua aceasta decizie în cel mai scurt timp>>.

Asaftei amintește și faptul că nu au fost abandonate despre discuțiile despre o candidatură comună a partenerilor de guvernare și le cere celor de la PSD să se hătărască odată: <<Mai mult, discuțiile privind o candidatură comună PSD-ALDE din parte dlui președinte Tăriceanu la alegerile prezidențiale NU au fost abandonate. În contextul discuțiilor interne din PSD privind viitoarele Congrese, partenerii noștri din PSD TREBUIE să lămurească și intern, și public, dacă dl președinte Călin Popescu Tăriceanu este ȘI candidatul lor la alegerile prezidențiale. În opinia noastră, dl președinte Tăriceanu este singurul candidat din partea coalitiei PSD-ALDE cu șanse reale de a câștiga competiția prezidențială în fața lui Klaus Iohannis>>.

Liderul ALDE Neamț tușează și câteva din calitățile care l-ar recomanda pe Tăriceanu pentru a fi viitorul titular de la Cotroceni: <<Indiferent de decizia PSD, însă dl Călin Popescu Tăriceanu este clar că este candidatul ALDE la alegerile prezidențiale, pentru că avem nevoie de un președinte unificator care să se implice în marile probleme cu care se confruntă țara, nu de unul care cere ,,indicații prețioase” de la Bruxelles>>.

 

V.N.

Lasă un răspuns