ALDE Neamț: DNA, învins în cazul Olguța Vasilescu

Co-președintele ALDE Neamț, Ioan Asaftei, a afirmat într-o conferință de presă susținută astăzi că Direcția Națională Anticorupție a fost învinsă în cazul primarului Craiovei, Olguța Vasilescu. „Practic, DNA-ul a fost învins prin ceea ce instanța a calificat ca fiind un dosar extrem de subțire. Vorbim despre un dosar fabricat, care nu a făcut nimic altceva decât să atenteze la drepturile și libertățile cetățenești”, a spus Asaftei. Din punctul său de vedere, măsura reținerii Olguței Vasilescu pentru 24 de ore a fost injustă și este cât se poate de condamnabilă. „Nu mă refer aici la reținerea primarului Olguța Vasilescu, ci a cetățeanului Olguța Vasilescu. Cine răspunde și în ce manieră? Aceasta este marea problemă! Dacă un funcționar, un inginer, un strungar aflat în exercițiul funcțiunii greșește, trebuie să plătească. De ce în acest sistem nu se plătește pentru greșeli? Și ce greșeli, și ce abuzuri!”.
În altă ordine de idei, vicele CJ a făcut referire la memorandumul depus de magistrați, nemulțumiți de situația din justiție la ora actuală.
Ministrul justiției, Raluca Prună fie nu a înțeles demersul magistraților, din memorandumul pe care aceștia l-au depus, fie vrea să-i sfideze! Mulți judecători și procurori de bună-credință vor ca justiția din România să se facă în altă manieră decât se face acum”, a conchis Asaftei.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns