ALDE: Județul Neamț a fost vitregit în ultimii 26 de ani!

dsc_6605
Județul Neamț a fost constant nedreptățit și vitregit de guvernările care s-au succedat la conducerea țării după 1989  –  aceasta este afirmația făcută de ex-ministrul Daniel Chițoiu într-o conferință de presă susținută astăzi la sediul ALDE din Piatra Neamț.
Alături de Chițoiu s-au aflat și vicepreședintele CJ Neamț Ioan Asaftei și consilierul județean Alexandru Mihai, toți trei aspiranți la un fotoliu de parlamentar pentru alegerile din decembrie.
dsc_6619
Județul Neamț și întreaga regiune a Moldovei au un decalaj foarte mare față de restul țării, pentru că această zonă a fost uitată de cei care s-au aflat la conducerea țării în ultimii 26 de ani” – a început Daniel Chițoiu, continuând: „ALDE propune un program care să asigure o dezvoltare echilibrată a tuturor regiunilor. Obiectivul meu principal, pe lângă lucrurile ce țin de latura politică, a fost ca prin venirea mea la Neamț să pot spune, în 2020, la finele mandatului din Parlament, că județul Neamț a urcat câteva poziții din punct de vedere economic”.
Pe de altă parte, Chițoiu a vorbit și despre planul național de investiții lansat în cursul săptămânii trecute, menit să ducă la dezvoltare economic, „pe care să-l respecte oricine va ajunge la guvernarea țării”.
dsc_6622
Afirmația potrivit căreia Neamțul ar fi fost vitregit constant a fost accentuată și de Alexandru Mihai: „Județul Neamț este, din punctul meu de vedere, izolat de întreaga regiune a Moldovei și de restul țării. ALDE este singurul partid care a venit cu măsuri concrete pentru o relansare fiscală și redresare economică”, a spus acesta.
dsc_6611
La rândul său, Ion Asaftei a opinat că singura preocupare a viitoarei guvernări, indiferent de apartenența politică, trebuie să-l vizeze pe cetățean, în special pe moldovean. „Concluzia care se poate trage din toate acestea este una singură: preocuparea guvernului care va urma și a tuturor guvernanților ce vor ajunge la conducerea țării trebuie să aibă în vedere faptul că Moldova este săracă. Moldova a rămas subdezvoltată! Asta ar trebui să intereseze toate partidele politice și toți politicienii, indiferent de apartenența lor la un partid sau altul”, a conchis co-președintele ALDE Neamț.

Alex SÎRBU/ADV.

2 thoughts on “ALDE: Județul Neamț a fost vitregit în ultimii 26 de ani!

  1. Ura! Acești politicieni, care vad ca de-abia acum au descoperit apa caldă și focul, acum patru ani, unde erau? În Congo?

  2. Oare cat de penibil e sa vii sa vorbesti despre institutiile cu drept de control? Despre ce institutii vorbiti? IPJ, ANAF, ITM, DSP, DSVSA etc??? Oare cine-i pune in functii pe cei care dispun controale dupa bunul plac? Nu voi, politicienii? Aveam pretentii la dl Chitoiu. In plus, e o sabie cu 2 taisuri. Am vazut ca ideea porneste de la seful CJ. Pe de alta parte e o imixtiune in activitatea institutiilor. Adica, sa nu se mai dea amenzi sau sa fie inchisi cei care nu respecta legea? Sau aceste consecinte trebuie sa le suporte doar cei care nu cotizeaza sau nu se conformeaza? Sunteti penibili!

Lasă un răspuns