ALDE: Guvernul încurajează evaziunea fiscală!

O propunere legislativă care prevede ca evaziunea fiscală de până în 20 de mii de euro să nu mai fie pedepsită penal, ci doar cu amendă, a fost atacată vehement de Cătălin Drăgușanu, copreședinte al ALDE Neamț.
Acesta a declarat într-o conferință de presă susținută în această dimineață că o asemenea măsură nu face decât să încurajeze evaziunea fiscală și că guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș se contrazice în afirmații.
Pe de o parte, ministrul finanțelor ne cere să ne încadrăm într-un deficit bugetar de maximum 1 la sută, iar pe de altă parte se vrea ca evaziunea fiscală de până la 20 de mii de euro să fie sancționată doar cu amendă. Pe lângă faptul că se contrazic, guvernanții nu fac altceva decât să încurajeze evaziunea fiscală! Pentru că noi asta deducem de aici”, a punctat Drăgușanu, care a continuat: „Gândiți-vă ce ar însemna ca fiecare din cele 700 de mii de firme din țară să facă evaziune de 19.999 de euro. Ar însemna o gaură la buget de 14 miliarde de euro. Este o sumă enormă, vorbim de 10 la sută din PIB-ul României”.
Din punctul de vedere al liderului ALDE, guvernul tehnocrat și-a atins limitele de competență. „Nu vreau să spun decât că în perioada 2012-2015, guvernul din care a făcut parte și ALDE, a adus România la o creștere economică fără precedent. Au fost măsuri ale unui guvern care a avut susținere și sprijin politic, iar rezultatele s-au văzut, iar acum acest guvern pe care ni l-a adus președintele Iohannis nu face altceva decât să distrugă ceea ce s-a clădit în timp. În ceea ce mă privește, consider că acest guvern și-a atins limitele”, a spus Cătălin Drăgușanu.

 Alex SÎRBU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.