ALDE a decedat!

Organizația ALDE Neamț a decedat, oficial, astăzi, odată cu ținerea celor 3 congrese care au parafat fuziunea prin absorbție Pro România-ALDE. Soarta organizației ALDE Neamț nu este vreo excepție ci regula, echipa de la Neamț având aceeași soartă ca întreg partidul în ansamblu, care a fost oferit pe tavă de către Tăriceanu lui Ponta pentru un loc călduț pe listele care îi vor aduce un nou mandat de senator.

Astăzi, la 11 a fost congresul (online) ALDE care a validat fuziunea, apoi de la 12 cel al Pro România, apoi cel comun. Într-o unanimitate desăvârșită, delegații celor două partide (inclusiv cei de la Neamț) au dat votul care înseamnă prohodul pentru ALDE și un plus (care rămâne de văzut dacă va fi real sau nu) pentru Pro România.
Realist vorbind, a fost vorba de un vot absolut formal (ca și congresele), pentru că decizia a fost luată demult, la București, de Ponta și Tăriceanu, fără a consulta în vreun fel, la acel moment, pe membrii de partid…

Urmează procedurile juridice, dar pasul oficial a fost făcut astăzi, validarea de către instanță fiind doar ce un certificat de deces pentru ALDE.
Primul pas a fost făcut înainte de startul campaniei electorale când Călin Popescu Tăriceanu și unii lideri județeni au demisionat din ALDE pentru a putea candida pe listele Pro România. Nu a fost cazul la Neamț, singurul loc potențial eligibil (locul 1 pe lista pentru Camera Deputaților) nefiind atribuit nici vreunui nemțean din organizația ALDE, nici vreunui nemțean din organizația Pro România ci controversatului Bogdan Tohăneanu (fost secretar de stat în vreo 2 ministere care are măreața calitate de a fi fost coleg de școală și de a fi amic cu Victor Ponta care l-a trimis la Neamț fix ca în „O scrisoare pierdută”, adică în rol real de Agamiță Dandanache).

Nici Pro România Neamț și nici organizația județeană ALDE nu au dat înainte de congresele de azi vreun comunicat și nici după aceste congrese dar au anunțat mai devreme o conferință de presă pentru mâine, la ora 14.
În care, probabil, va fi transmis mesajul previzibl de „strânși uniți…” și de veritabile pupături a la Piața Independenței…

D.V.

Lasă un răspuns