ALDE: 100 de membri PNL Piatra Neamț au venit alături de noi, de adevărații liberali, în ultimele două săptămâni!

100 de liberali care erau membri PNL Piatra Neamț au trecut la ALDE, acesta a fost anunțul zilei făcut azi într-o conferință de presă susținută de liberal-democrații nemțeni.

„În ultimele două săptămâni am primit în rândurile noastre peste 300 de noi membri, mulți dintre aceștia fiind anterior membri ai PNL”, a punctat Iulian Luca, pre;edintele ALDE Piatra Neamț. La solicitarea Vestea de a spune, concret, despre câți foști membri PNL este vorba, Luca a completat spunând „aproximativ o treime”.

„Oamenii conștientizează tot mai mult cine sunt adevărații liberali, ca partid. Viitorul politicii liberale în România este alături de ALDE. Unii dintre ei ne-au spus și că, în plus, s-au săturat și de circul de la organizația PNL Piatra Neamț unde, din ce se vede, parcă ar fi o organizație privatizată de fel de fel de AF-uri și PF-uri, cu un președinte local de partid care când e demis, când pus înapoi în funcție, ca apoi să demisioneze el. E treaba lor și nu poate decât să ne bucure că pietrenii văd alternativa serioasă liberală în ALDE, nu în fel de fel de șmecherii și șmecherași”, a declarat Ion Asaftei, președintele ALDE Neamț.

„Noi îl avem ca președinte național pe domnul Călin Popescu Tăriceanu, iar cei din acest așa-zis nou PNL sunt conduși de unul căruia i se spune Domnul Mandolină”, a completat Iulian Luca.

Informația făcută astăzi publică în conferința de presă ALDE (susținută de cei doi lideri de mai sus împreună cu un nou membru, avocatul George Stancov, fost deputat în Parlamentul României pe durata a 3 mandate) se suprapune peste un fel de film incredibil al organizației locale PNL Piatra Neamț unde, în urmă cu o săptămână, Dragoș Chitic își anunța pe facebook demisia din funcția de președinte al echipei locale PNL, membrii de partid, colegii de echipă, conducerea județeană sau cea centrală aflând despre acest gest de pe internet sau din știrile de presă.

Cum motivația pentru prioritatea sarcinilor administrative de primar nu stă în picioare (Dragoș Chitic era primar și anul trecut când și-a pierdut funcția politică ca urmare a desființării BPL local de către conducerea județeană și când a tras sfori să fie anulată acea decizie) și cum altă explicație plauzibilă nu a fost furnizată de demisionar, opinia publică nemțeană s-a limitat în a lua la cunoștință de informațiile neoficiale (ajunse în spațiul public tot via Chitic) cum că primarul s-a săturat de presiunile la care îl supunea mâna lui dreaptă de până acum, Romel Bîrjoveanu.

Iar actuala hemoragie de la PNL Piatra Neamț nu este, ca fenomen o noutate. Conducerea instaurată în urmă cu câțiva ani în fruntea PNL Piatra Neamț a reușit să-i îndepărteze de partid pe foarte mulți din membrii și simpatizanții cu vechime.

D.V.

 

Lasă un răspuns