Alcoolul și o depășire neregulamentară, cauzele accidentului de la Baratca


Rezultatul anchetei demarate în cazul accidentului de ieri de la Baratca schimbă circumstanțele care au dus la producerea evenimentului, informează Poliția Neamț. Inițial s-a crezut că de vină ar fi explozia unui al unui autoturism, din această cauză mașina ajungând într-un cap de pod.
Situația este, însă alta, iar vinovat este șoferul unei autoutilitare/ Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, s-a angajat în depășirea autoturismului tăind linia continuă și încălcând marcajul trecerii pentru pietoni, moment în care a acroșat autoturismul, acesta ajungând pe marginea drumului.
În urma impactului, tânăra de 22 de ani care conducea autoturismul, dar și alte două pasagere din mașină au fost rănite. Cu leziuni s-a ales și un bărbat care se afla în autoutilitara care a cauzat accidentul.
Șoferul vinovat a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de până în 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț pentru a i se recolta probe biologice și s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns