Alcool și țigări de contrabandă, descoperite la o percheziție


Un pietrean de 63 de ani este cercetat penal, după ce a fost prins cu alcool și țigări de contrabandă pregătite de vânzare, informează un comunicat de presă al IPJ Neamț. Totul a ieșit la iveală în urma unei percheziții făcută pe finalul anului trecut la o locuință din Podoleni.
La data de 21.12.2016, în baza mandatului judecătoresc, ofițerii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice- IPJ Neamț au efectuau o perchiziție domiciliară la un imobil din localitatea Podoleni aparținând unei persoane juridice cu sediul în Piatra Neamț. Cu ocazia activităților desfășurate a fost identificat un bărbat de 63 de ani, din Piatra Neamț, în timp ce deținea, expusă spre comercializare, cantitatea de 26 litri de alcool, fără documente de proveniență și fără a avea aplicate pe recipient banderole de acciză. De asemenea au mai fost găsite și 900 de țigarete, susceptibile a proveni din contrabandă. Bunurile au fost ridicate în vederea indisponibilizării, iar polițiștii au demarat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de Codul fiscal și Codul vamal”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț, inspector Elena Bulgărea.
Aceasta este doar una din multele acțiuni desfășurate pe parcursul anului trecut, pe linia prevenirii și combaterii fraudelor financiare.
Pentru combaterea traficului ilicit cu ţigarete şi produse din tutun, s-au desfășurat 158 de controale, în cadrul planului de acțiune ,,Smoke 2016”. În urma verificărilor efectuate la 651 de agenți economici, au fost înregistrate 67 de dosare penale privind comiterea a 70 de infracţiuni. Totodată, în cadrul planului de acțiune ,,Shut 2016” privind combaterea traficului ilicit de produse accizabile(alcool),  au fost verificați 112 agenți economici, fiind constatate 11 infracțiuni în acest domeniu.
În anul 2016, polițiști nemțeni au recuperat 245361 de lei din prejudiciul cauzat, fiind indisponibilizate 386686 de țigarete și 149 litri de alcool. Pentru neregulile de natură contravențională constatate, polițiștii au aplicat 166 de sancţiuni, în valoare de 142250 de lei”, a mai spus responsabilul de relații publice al Poliției Neamț

Alex SÎRBU