ALARMĂ FALSĂ cu un caz de înec anunţat la 112! Prietenii au reclamat… după 3 ore!

Caz ciudat cu o sesizare de înec, pe malul Lacului Bicaz, la Buhalniţa. ISU Neamţ anunţa în urmă cu veo 10 minute că a fost semnalat un posibil caz de înec şi că au fost mobilizate forţe de la Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgentă (care urmau să realizeze căutări la lumina unor baloane de iluminat) de la detaşamentele Poiana Teiului dar şi Tîrgu Neamţ şi, de asemenea, a fost alertat şi SVSU (Serviciul de Voluntari pentru Situatii de Urgentă) din comuna Hangu.

După anunţul iniaţial remis presei, ISU Neamţ revine şi dă o veste bună: „Persoana a fost recuperata din apa de catre prietenii sai, in viata, echipajul de prim ajutor ii face o evaluare!”.

După alte câteva minute, salvatorii de la ISU mai precizează că ar fi vorba de un borbat de 37 de ani, bun înnotător, care nu mai fusese văzut de prietenii săi de vreo trei ore până ca aceştia să sune la 112.

Concluzia următoare nu e nici despre forţele alarmate pentru respectiva alarmă falsă, nici cu retorica celebră „Dar cine plăteşte intervenţia?” ci despre prietenii celui considerat înecat: 3 ore? Nu v-aţi grăbit oare? De ce nu aţi stat să treacă vreo 5 zile până să anunţaţi autorităţile că v-a dispărut un amic „posibil înecat” în apa lacului ale căror maluri sunt pline de cruci?

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns