Al cincilea consilier la Cabinetul Preşedintelui CJ: Octavian Bărbuleţ!

Cabinetul Preşedintelui CJ Neamţ a ajuns în formula de cinci, ultimul angajat în această structură fiind Andrei-Octavian Tărăntuş-Bărbuleţ.
Conform informaţiei de pe siteul instituţiei, acesta este angajat cu jumătate de normă, iar fişa postului prevede 4 atribuţii mari şi late:
1. Sprijină activitatea Consiliilor Consultative constituite la nivelul Consiliului Județean Neamț;
2. Asigură consiliere de specialitate în domeniul relațiilor interinstituționale;
3. Sprijină relaționarea Președintelui Consiliului Județean Neamț cu reprezentanții Patronatelor, Sindicatelor, Organizațiilor Neguvernamentale;
4. Îndeplineşte orice alte atribuţii şi sarcini stabilite de către Președintele Consiliului Județean Neamț, conform competenţelor şi prevederilor legale în vigoare.

Devenit personaj public de la o vârstă fragedă, Bărbuleţ a avut de-a lungul timpul diverse funcţii sau activităţi care l-au făcut cunoscut (Consiliul Consultativ al elevilor, ONG-ul Organizaţia Iniţiativa Tinerilor etc) şi nu a evitat nici colaborările cu oamenii politici. Apropiat la un moment dat de fostul primar de Tîrgu Neamţ, Decebal Arnăutu, actualul subordonat al lui Ionel Arsene a negat cu vehemenţă că ar fi fost membru cu carnet de partid la PDL. Între timp însă a intrat cu acte în regulă în PSD unde a deţinut funcţii importante (preşedinte executiv TSD Neamţ, preşedinte PES Neamţ etc).

În luna noimbrie a anului 2015, Bărbuleţ făcea o mutare surprinzătoare, dându-şi demisia din toate aceste funcţii şi motivând că s-a săturat ca tinerii ca el să lucreze în partide pentru “parveniţi şi politruci”.

Iată ce declara el, la acel moment, pentru Vestea: “Dar, în loc sa lucram pentru o noua clasa politica, pentru noi viziuni, pentru proiecte reale dedicate comunității, observ ca se pierde vremea cu tot felul de parveniți, cu promovarea a nu știu cui, chiar dacă e lipsit de orice legătură cu probleme societății, cu tot felul de activități pe care le consider puțin îndepărtate de ce ar trebui știu realizam cu adevărat. Mă rog, mi-am închipuit ca o sa pot contribui la proiecte care sa aibă legătură și chiar impact asupra politicii, nu sa susțin tot felul de politruci, tot felul de indivizi care uita de ce au fost aleși sau care vopsesc privirea alegătorilor cu niște realizări care mi se par normale sa fie realizate și nu atât de extraordinare încât sa le evocam în toate momentele. Din păcate, în loc sa fim diferiți și sa luptam pentru o schimbare, ne lăsăm duși de val, aburiți cu câte contexte jucate bine și după… după multa truda vedem ca avem o situație identica dar cu o culoare puțin diferita”.

A fost apoi plecat în Anglia, de unde a revenit de puţin timp, fix în perioada în care se vorbea despre concursul pentru funcţia de director al Casei de Cultură din Tîrgu Neamţ. Numele lui a fost vehiculat în legătură cu respctivul concurs, dar Bărbuleţ nu a mai candidat.
Nu a rămas însă fără un job pe măsura calităţilor sale, la finele săptămânii trecute numele lui apărând pe siteul CJ, la Cabinet Preşedinte.
Ceilalţi 4 sfetnici ai preşedintelui Ionel Arsene sunt: Vasile Vişan, Oana Bulai, Valeriu Andriţa şi Gheorghe Stanciu.
Noua funcţie reprezintă nu doar o premieră pentru CV-ul lui Bărbuleţ ci şi o schimbare a laturii baricadei: dacă altădată, din postura de şef de ONG solicita finanţări de la autorităţile locale sau judeţene, acum lucrează la instituţia care încheie diverse contracte de finanţare sau parteneriate cu organizaţiile non-guvernamentale. Iar consilierea lui Arsene de către Bărbuleţ pe partea de relaţionare cu ONG-urile este prevăzută chiar la punctul 3 din fişa postului de mai sus.

Mai veche este poza de la începutul acestui articol, care-l prezintă pe Bărbuleţ (un adevărat colecţionar de poze “împreună cu VIP-uri”) alături de preşedintele Klauss Iohannis şi de Miss Iaşi, la Ziua Unirii (Iaşi, 24 ianuarie 2015).
Dar cum în viaţă e bine să fii orientat, din colecţia foto a tânărului tîrg-nemţean nu lipseşte nici una cu Liviu Dragnea (realizată în urmă cu câţiva ani, când actualul Preşedinte al Camerei Deputaţilor nu era şeful PSD).

D.V. (sursa foto: stiripesurse.ro şi mesagerulneamt.ro)

 

Comentarii Facebook

One thought on “Al cincilea consilier la Cabinetul Preşedintelui CJ: Octavian Bărbuleţ!

  1. Cu asa echipa de ”consilieri”, nu e de mirare ca se duce dracului judetul…O asemenea adunatura de incompetenti era greu de imaginat.

Lasă un răspuns