„Aici totul merge bine dar orașul stă pe loc!” Versurile care ar trebui să dea insomnii primarului și majorității din CL

Versuri-rechizitoriu – asta au auzit ieri pietrenii/nemțenii care au fost dimineață în Piața Centrală și după-amiază la Curtea Domnească. Vizați? Cei care de ani de zile au tot administrat orașul, inclusiv (mai ales?) cei de acum, pentru că asta au promis prin campanii, că vor mișca orașul Piatra Neamț pe o direcție bună și că le vor oferi o șansă reală tinerilor de a rămâne/de a reveni în orașul lor.

Ce văd tinerii și adulții că s-a ales de toate aceste vorbe mieroase sunt versurile de mai jos, cuvintele respective fiind așezate în mesaj în urma unor interviuri realizate cu locuitorii din Piatra Neamț:

Aici merge totul bine, da’ oraşu’ stă pe loc /
Sunt prea puține flori, nu e loc pentru animale /
Blocurile-s gri și graffitiuri banale /
N-avem un’ sa mergem, da’ locații îs cu caru /
Avem munte, avem mall-uri, avem lac avem si stopuri /
A fost odata Piatra, cand mai construiam și blocuri /
Ai terminat o scoala si n-ai unde sa te duci. /
Sa v-auda Dumnezeu…. Da’ cati se mai intorc?

Pot sa visez, pot sa dansez, pot sa creez o lume-n care /
Tot ce e mic si nevazut se poate face mare /
Pot sa accept nu pot sa uit, dar mi-ar placea sa simt /
Ca totul e-n schimbare /

Pot sa visez, pot sa dansez, pot sa creez o lume mare /
Se vrea dar nu se face. /

E frumoasã Pietricica E placut, e chiar placut /
Toti fi spun Perla Moldovei, concret nu misca nimic /
Sport extrem ciclismu-n Neamt, judetul cel mai wow /
„Viata nu-i un sprint, e cursa de rezistenta”. /
Animalele sa fie in mediul lor salbatic /

E chinuitor.chiar foarte chinuitor /
Suntem unici, nu creați ca să fim o turma /
E prea de dimineata ca sa-mi deschid sufletul.

Dacă vreți să vedeți interpretarea în format VIDEO, click AICI (articol cu VIDEO la Mesagerul de Neamț). Și chiar merită văzut VIDEO sau chiar LIVE (duminică va fi, de la ora 16, o nouă reprezentație în punctul La Caiace), pentru că așa realizați că unele din versuri sunt chiar răspunsurile date de către cei intervievați, care se aud ca într-un backstage.

Acest cântec este, în fapt, rezultatul proiectului ORAȘUL POLIFONIC (finanțat de AFCN) realizat de Asociația Frilensăr.ro, Asociația Minitremu, Centrul Pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale. Și Primăria Piatra Neamț este partener în acest proiect dar probabil că cineva regretă deja acest detaliu…

Versurile (rezultate din discuțiile cu cetățenii) nu spun, în fapt, nimic nou. Mesajele sunt cele cu care pietrenii (implicit și presa) tot trag semnale de alarmă de ceva timp, arătând că noua administrație, la aproape un an de la preluarea mandatului, bate pasul pe loc.

În loc de soluții la problemele orașului (nimeni nu se așteaptă la minuni dar nici la realizări reale zero), sunt furnizate șabloane de verbiaj, promisiuni wow despre viitoare realizări mărețe. Și, în tot acest timp, actuala administrație nu-și îndeplinește nici obligația primară de a gospodări rezonabil comunitatea (apropos de cutățenie, buruieni, gropi, lipsa siguranței pentru bicicliști), în ciuda faptului că directorii mai vechi sau mai noi (sau chiar foarte noi) sunt din aceeași familie politică și cu primarul și cu principalul partid din coaliția care guvernează orașul.

Tinerii din foto (și video) transmit un mesaj. Ei cer o schimbare reală de paradigmă. Cer soluții, eficiență, performanță, meritocrație adică pârghii care pot mișca într-o direcție bună comunitatea.
Îi aude cineva?

D.V.

 

Lasă un răspuns