Ăia care au furat fabrici și toată fosta industrie ce ar merita? Un an de închisoare pentru 4 role de cablu…

„Un bărbat din Piatra Neamţ a fost condamnat la un an de închisoare cu executare. Poliţiştii l-au încarcerat în Penitenciarul Bacău”, anunță IPJ Neamț iar detaliile care urmează arată, printre rânduri, că a fost o anchetă serioasă a Poliției, apoi a Parchetului și un proces soldat cu o sentință definitivă.

„Pe numele acestuia, Judecătoria Piatra Neamţ a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
În fapt, în noaptea de 14/15.07.2017, acesta a sustras dintr-un imobil în construcţie aparţinând unei persoanei vătămate din Piatra Neamţ, 4 role de cablu electric, cauzând un prejudiciu de peste 4000 de lei.
Poliţiştii l-au condus şi încarcerat în Penitenciarul Bacău”, anunță comunicatul IPJ.

Rămâne în zona retoricii întrebarea cum ar fi arătat niște dosare despre prvatizarea frauduloasă a unor fabrici din Neamț (la fel ca în toată România), cu întreprinderi cumpărate la prețul unei garsoniere care aveau doar marfă pe stoc de câteva ori mai mult decât prețul plătit? Sau cu contracte de privatizare care au fost făcute doar pentru a demola fabrici, cu șmecheri care s-au îmbogățit doar din vânzarea fierului vechi sau a șpanului? Sau cu acele contracte în care nu s-a respectat nimic din clauzele de privatizare referitor la investiții etc?

Da, cel care a intrat în casa omului și a furat 4 role de cablu e un infractor și și-a primit pedeapsa. Iar cei care au furat fabrici întregi (prin practici de tip suveică, adică marfa era facturată pe firma privată a nepotului, uneori sub prețul de producție sau prin demolări) rămân investitori strategici, nu?

D.V.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.