AGRESOR ÎN SERIE loveşte pe străzile din Piatra Neamţ! Victimele – adolescente şi femei!

Tinerele şi femeile adulte din Piatra Neamţ, mai ales cele care traversează o anumită zonă din cartierul Precista (considerat „zonă bună”) pot trăi un adevărat coşmar şi să păţească ceea ce reclamă mai multe victime din ultimele zile: au fost lovite – cu palma sau cu piciorul! – de un individ de circa 40 de ani pe care nu îl cunoşteau.
Nu cunoaştem cu exactitate numărul celor agresate în ultimul timp dar două dintre victimele care au depus plângeri la poliţie au relatat coşmarul prin care au trecut şi reporterului Vestea. Ambele l-au recunoscut în pozele de la Poliţie pe un anume Virgil Munteanu, individ cu antecedente în comportament violent, judecat şi condamnat anterior pentru alte fapte asemănătoare.

Una dintre ele – îi vom spune Elena – a fost agresată ieri dimineaţă, la puţin timp după ora 8, în zona dintre Grădiniţa Veronica Filip şi Şcoala 4. A fost lovită cu talpa piciorului între omoplaţi şi apoi agresorul i-a spus că … a confundat-o! Şocată de incident, femeia a mers mai întâi şi a donat sânge pentru o rudă şi abia apoi a mers la Poliţie, a depus plângere şi din fotografiile prezentate l-a recunoscut pe Virgil Munteanu.

O altă victimă a individului – îi vom spune Mariana – a fost agresată vineri pe o străduţă perpendiculară pe strada Calistrat Hogaş (pe unde este văzut foarte des agresorul). În primă fază, această agresiune a fost doar una verbală dar, la puţin timp, agresorul a revenit şi a aruncat în geamul casei victimei cu un borcan. Această Mariana susţine că vecinii i-au relatat că individul ar fi avut şi un cuţit în mână (nu unul mic sau vreun briceag ci unul mare, gen iatagan sau macetă). De asemenea, femeia povesteşte că ar fi auzit că, după alte câteva minute, bărbatul ar fi pălmuit pe stradă o tânăra pe care a şi dojenit-o să nu mai vorbească la telefon când merge pe trotuar.

Ambele victime care au stat de vorbă cu reporterul Vestea sunt încă în stare de şoc şi au spus că le este teamă pentru viaţa lor şi a copiilor lor. E vorba de femei care nu sunt învăţate cu comportamente agresive, îşi trăiesc viaţa în medii paşnice şi aceste episoade par pentru ele adevărate filme de groază pe care, din păcate, le-au trăit pe propria piele.

Aceste episoade au stârnit comentarii şi pe facebook, mai mulţi nemţeni amintind şi de faptele pentru care Munteanu a şi fost reţinut, judecat şi condamnat la un moment dat iar alţii aducând în discuţie şi existenţa altor victime recente care, de asemenea, ar fi depus plângeri la Poliţie dar le-ar fi retras sub amendamentul împăcării cu victima.

Cel mai cunoscut episod cu acest bărbat a avut loc în urmă cu câţiva ani când a lovit un elev de la Liceul Economic, pe tatăl acestuia şi a spart şi geamurile maşinii tatălui tânărului. La acel moment, Virgil Munteanu explica că a fost iritat de faptul că elevul nu i-ar fi vorbit cuviincios mamei sale, care are un mic magazin la parterul unui bloc, chiar peste drum de liceu.

Acum, în cartierul Precista, în zona respectivă, cuvântul de ordine este PANICA. Toate aceste poveşti şi relatări circulă mai repede decât anchetele Poliţiei şi unele femei au ajuns atât de timorate încât după ce străbat oraşul fără nicio grijă (de la locul de muncă amplasat în alte cartiere), când ajung la câteva sute de metri de casă îşi sună soţii să le iasă înainte.

Coincidenţă sau nu, victimele lui Munteanu sunt fie femei, fie adolescente sau adolescenţi mai firavi (şi elevii de liceu îi ştiu ieşirile violente). Rămâne de văzut dacă Poliţia şi Justiţia vor reuşi să redea sentimentul de siguranţă la care au dreptul cetăţenii sau, scos din minţi, vreun părinte sau vreun soţ nu va fi tentat să îşi facă singur dreptate.

Vom reveni.

D.V.

Comentarii Facebook

15 thoughts on “AGRESOR ÎN SERIE loveşte pe străzile din Piatra Neamţ! Victimele – adolescente şi femei!

 1. Dar daca isi ia stimata mama un cocktail Molotov in magazin,din cauza ticnitului de fecioras,e bine? De ce nu te iei de unul pe masura ta,cretinule? Atunci sa te vad cat esti de curajos si „barbat”. Maimutoi infect!!

 2. si eu am fost eleva in Economic si am auzit de vechile conflicte dintre acest individ si elevi din liceu,mi se pare o absurditate faptul ca acest om inca mai umbla liber pe strazile orasuli!

 3. Pentru ca legea e facuta pentru nebuni, daca tu bati un nebun e agresivitate, iar daca el te bate, apai e nebun, deci daca stai sa ti-o iei esti batut in cap si daca dai, esti bagat la vatamare corporala.
  Legea apara nebunii, de parca ar fi sfinti.

 4. Și eu am primit un bolovan am copci în cap dar politia n-are ce sai facă hai sa facem noi!

 5. Nu am fost pe că nu fac nimic și degeaba merg…politia nu face nimic…as vrea sai fac la fel cum a făcut el mie și la celelalte fete…hai sa ne unim nu vreți!?

  Admin: Daca doresti, ia legatura cu mine pe privat (chat, telefon etc). Daniel Vinca

 6. Și eu sunt una din victimele lui și probabil este nevoie ca una dintre noi sa nu mai respire pt ca autoritățile sa facă ceva!!

  Admin – Daca doriti, puteli lua legatura cu mine in privat (chat sau telefon). Daniel Vinca

 7. Cică l-au luat și e internat la nebuni…azi dimineață l-ar fi luat se certa cu jandarmeria!am fost la politie și ei mi-au spus

 8. De aceste probleme ar trebui sa se ocupe dl. Chitic, nu sa faca vizite de lucru la mall!

 9. Asadar, Virgil Munteanu, zis „Nebunul”.Dupa 2 ani de inchisoare pt. ca a snopit din bataie un elev + i-a si spart masina lui taica-su cu toporul, revine in forta in centrul atentiei.Cand a venit din puscarie a avut grija sa arda toate lucrurile din casa, la el in curte.Cand sta in casa, umbla in pielea goala, masturbandu-se in spatele geamurilor mari, fara perdele.De asemeni injura (in cel mai bun caz), pe cei care trec pe langa casa lui, de parca ar fi tarlaua lui masa.Asadar, un sfat: NU lasati copii de la Scoala 4 in preajma gardului la nebun, iar la elevii de la Liceul Economic ar fi recomandat sa nu mai fumeze, bea cafele, asculta muzica, in fata la el la magazin sau la el la poarta.De fapt personajul nu e nebun, e DEMENT.Speram ca cineva sa ia masuri.Apele sunt cam tulburi in zona L. Economic.Sa auzim de bine!

Lasă un răspuns