Agapia –  colț de rai

 

Primăria și Consiliul Local Agapia, cu sprijinulConsiliul Județean Neamț și al Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare Neamț vă invită duminică, 3 septembrie, la Stâna turistică – Agapia.
Începând cu ora 13 va debuta manifestarea cultural-artistică „Un colț de rai”.
După deschiderea oficială și cuvântul invitaților, primarul Mihai Vasiliu va aduce pe scenă pe cei mai mici și pe cei mai mari din comună. Adică, idee unică cel puțin în județul Neamț – copiii născuți în anul 2017 vor sta laolaltă cu bunicii trecuți de un secol și vor fi premiați și aplaudați. Vor primi apoi felicitări și cadouri simbolice toate cuplurile cu 50 de ani de căsnicie. Nu sunt uitați nici elevii cu merite deosebite la învățătură și în aceeași măsură, se va decerna și titlul de cetățean de onoare al comunei Agapia.
Spectacolul pregătit la Stâna Turistică – Agapia va fi unul pentru toate gusturile și pentru toate vârstele. Astfel, pentru gospodarii din comună, muzica, voia bună și distracția se vor ține lanț. Ansamblul folcloric Ozana din Tîrgu Neamț, ansamblul Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare – Floricică de la Munte, vor aduce în fața publicului tradițiile, costumele populare și jocul românesc. Vor urma apoi trupele Millenium Band și Chilimbar, pe Angela Rusu, Ian Raiburg și Diana Rotaru de la Chișinău dar și Nelu Vlad, fondatorul celebrei trupe din anii 80, Azur.
Pe tot parcursul manifestării, locuitorii comunei dar și invitații vor putea gusta din bucatele pregătite în cadrul Festivalului culinar “Ceaunul fermecat”, la care își vor etala talentul în ale gătitului pensiunile afiliate la asociația “Valea Ozanei” și vor putea vizita standurile din Târgul Meșterilor Populari din Agapia, Vânători și Humulești.
Seara se va încheia cu un foc de artificii.

Elena CRISTEA

Lasă un răspuns