Agapia, colț de Rai – sărbătoare în an centenar!

Locuitorii din Agapia dar și turiștii aflați în zonă sunt invitați duminică, 9 septembrie, la o nouă sărbătoare numită „Agapia – Un colţ de Rai, leagăn de spiritualitate şi cultură românească”, eveniment tradițional care are loc pe platoul Stânii turistice și care în acest an are și o componentă istorică închinată Centenarului Unirii.

Manifestarea este organizată de Primăria şi Consiliul Local Agapia, în parteneriat cu Consiliului Judeţean Neamţ şi Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ.

Startul evenimentului are loc la ora 13 când pe scenă vor urca gazde și invitați de la diverse instituții. Va fi oficiată o slujbă religioasă de către preoţii de la bisericile din comună iar apoi vor fi acordate diverse premii (seniori cu vâsrta de 100 de ani, elevi cu merite deosebite, cuplurile care au împlinit 100 de ani).

Partea de muzică și voie bună va fi asigurată de artiști renumiți din muzica populară sau ușoară: Mioara Velicu, Roxana Nemeş, Hevito, Angela Rusu, Chihlimbar, Catharsis, Ionuţ Galani Band, Ansamblul folcloric Floricica de la Munte.

Recursul la tradiția autentică va fi asigurat prin Târgul meşteşugarilor populari și prin Festivalul Ceaunul Fermecat iar ziua se va încheia, ca să fie total memorabilă, cu un foc de artificii.

Încercăm şi la această ediţie a zilei comunei Agapia să venim în faţa concetăţenilor noştri, cât şi a oaspeţilor, cu un program diversificat, care să mulţumească pe toţi. Agapenii merită această zi, care de fapt le şi este dedicată. Măcar o dată pe an să ne adunăm şi să ne întâlnim cu toţii, vecini, rude, prieteni sau simple cunoştinţe, pentru a ne simţi bine, pentru a uita de probleme şi griji, de supărări şi să încercăm să aducem un strop de bucurie şi un zâmbet pe chipurile locuitorilor comunei. Primăria Agapia va oferi un spectacol cultural-artistic de calitate, de bun gust, care să anime inimile celor prezenţi, cât şi atmosfera de pe platou”, a precizat Neculai Nastasă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Agapia (fost primar, actualmente consilier al primarului Mihai Vasiliu).

„Vom cinsti pe cei care ne oferă exemplu de urmat, respectiv cuplurile din comună care au împlinit 50 de ani de căsătorie, vom premia tinerii merituoşi din şcolile noastre, vom sărbători copiii născuţi în acest an, viitorul acestei localităţi şi nu-i vom uita nici pe înţelepţii comunei, care au trecut de suta de ani. Administraţia locală, pe lângă organizarea unor astfel de evenimente cultural-artistice dedicate locuitorilor comunei, se implică activ şi în viaţa economică şi socială a localităţii, prin atragerea de fonduri şi realizarea unor proiecte ce vin în sprijinul locuitorilor. Rolul administraţiei locale este acela de a îmbunătăţi nivelul de trai al cetăţenilor comunei Agapia”, a mai punctat Neculai Nastasă.

V.N.

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Agapia, colț de Rai – sărbătoare în an centenar!

  1. Chiar nu inteleg atata reclama la astfel de manifestari cultural artistice.au terminat de facut toate drumurile din comuna,au apa si canal toti satenii este iluminata si ultima straduta din sat? 90% din ei au buda in curte.dar au nevoie de dans si voie buna.de tot rasul toti primariii.

  2. ACUM CE VREI Dna.MIHAELA SA FACA BAI SI WC LA FIECARE ? CEILALTI CARE S-AU PERINDAT PE LA PRIMERIE DIN 2000 CE AU FACUT????

  3. Dna MIHAELA VRETI CA PRIMARIA SA VA FACA WC. IN CASA? SI MAI E NEVOIE SI DE DANS SI VOIE BUNA.

Lasă un răspuns