Agamiță Dandanache, pe locul 1 pe lista Pro România Neamț: Bogdan Tohăneanu, pilosul lui Ponta

Locul 1 în Neamț la categoria „candidat Agamiță Dandanache” îl obține organizația Pro România Neamț care ieri, în semi-anonimat (fără să invite presa) a depus listele de candidați la BEJ iar cap de listă la Camera Deputaților este un anume Bogdan Tohăneanu care are o calitate majoră: e amic cu Victor Ponta, ba cei doi ar fi fost și colegi de facultate.

Pro România Neamț a postat apoi câteva fotografii de la momentul respectiv (de unde am extras și pe cea de mai sus), nici măcar nu a făcut publice numele tuturor candidaților ci doar pe al acestui Tohăneanu (un ilustru necunoscut la Neamț) și pe al lui Dan Manoliu (numarul 1 pe lista pentru Senat).

Cine este Tohăneanu? Născut în Maramureș, coleg de facultate cu Ponta, a lăsat meseria de avocat pentru funcțiile călduțe asigurate de actualul șef național al Pro România. Secretar de stat ba pe la MAI, ba pe la Ministerul de Externe (implicat într-un scandal diplomatic cu Franța care nu-l accepta în corpul diplomatic pe… fratele candidatului de azi), microbist (ca și Ponta) și fan al echipei Progresul/Național și… cam atât!

„Deși încrederea cetățenilor în politică și în instituțiile statului este în scădere, PRO România, prin candidații săi pentru Camera Deputaților și Senatul României, își concentrează eforturile pentru recâștigarea încrederii” – acesta este intro-ul de la postarea de aseară a Pro România Neamț despre depunerea candidaturilor și Vestea va încerca să afle, cât de repede, cum poate acest „piloșel” al lui Ponta să reclădească încrederea în instituțiile decredibilizate ale statului.

Până atunci, revenind la Pro România Neamț, nu putem decât să constatăm cum tinerii frumoși, creativi, liberi, determinați de la organizația nemțeană care erau prezentanți în campania de la locale drept viitori politicieni de succes care trebuie să schimbe clasa politică actuală trebuie acum să muncească pentru a-l face deputat pe acest pupil al lui Ponta.

Pro România nu e singurul partid care impune la Neamț nume aduse de aiurea, „prietenași” (ai unor șefi de partid) care, nu-i așa?, nu trebuie să rămână fără coledzi, fără mandat. Și alte organizații nemțene au candidați de import dar nu au avut atâta tupeu să aducă pe unul cu proptele si să-l bage, dintr-odată, în fruntea listei.
Astfel, PNL-ul are o doamnă deputat de pe la Teleorman dar a camuflat-o pe locul 3 de la CD. PSD îl are pe locul 1 la Senat pe Răzvan Cuc dar se poate spune, după recenta candidatură a acestuia la alegerile locale, că respectivul e deja „naturalizat” la Neamț. Ieri PSD l-a înlocuit și pe Viorel Stan cu Cătălin Zamfira (dar pe locul 4 la CD iar deputatul PSD are totuși vreo doi ani de când e asumat de PSD Neamț).
Concluzia e clară: la Neamț, Pro România a teleportat aceste alegeri parlamentare fix în opera lui Caragiale, branduindu-și pe locul 1 pe acest Tohăneanu Agamiță Dandanache.
Urmează acum că acei activiști Pro România care la locale umpleau netul cu ironiile la adresa lui Cuc („să-și pună GPS-ul să nimerească Bâtca Doamnei”) să-i explice candidatului lor Tohăneanu nu doar harta orașului Piatra Neamț ci și unde e Stănița, sau Dămuc, sau Bahna, sau Pipirig… Că, nu-i așa, cei tineri în politică trebuie să-și facă ucenicia mult și bine cărând gențile piloșilor trimiși de București în fruntea listelor.

Vom reveni.

Daniel VINCA

N.B. – am fi vrut să publicăm și un punct de vedere al candidatului pilos. Dar nimeni din presa nemțeană nu îl are în vreo bază de date cu politicieni care contează în acest județ.
Dar nu-i bai. Dacă ex-avocatul Tohăneanu are de trimis vreun punct de vedere (precizare, replică etc) poate face acest lucru folosind adresa de mail a redacției…

One thought on “Agamiță Dandanache, pe locul 1 pe lista Pro România Neamț: Bogdan Tohăneanu, pilosul lui Ponta

  1. Mi se pare o decizie total gresita, chiar prosteasca a Pro-Romania!In loc sa candideze Harbuz la deputati (chiar numai pentru a trage lista) si sa gaseasca un candidat ca lumea la Senat, au pus pe liste doi looseri!Sa le fie de bine!In situatia asta , cred ca va iesi asa:Senat : 1 PSD, 1 PNL, 1 USR, Camera Deputatilor : 3 PSD, 3 PNL, 1 USR, 1 PMP.Sigur, daca PMP va intra in Parlament!

Lasă un răspuns