AGAMANII Apaserv convocaţi cu o ordine de zi DISCUTABILĂ! Şi ILEGALĂ!

Membrii AGA Apaserv sunt convocaţi la o nouă întrunire, pentru data de 3 decembrie, cu o ordine de zi cel puţin discutabilă (unii ar spune că „de provenienţă extraterestră”).

Vedeţi mai jos documentul postat acum câteva zile pe siteul instituţiei respective:

Convocare AGA

Nu vom insista pe elementele de formă (corecturi cu pixul peste documentul redactat, iniţial, la computer, de parcă ar fi fost greu intervenţia pe textul iniţial şi un nou print dat la imprimantă). Oricum, limbajul în care a fost întocmit această convocare şi ordinea de zi pare mai degrabă unul politic (chiar comunist) decât unul economico-administrativ.

Pe document nu apar – cum ar fi normal – şi iniţiatorii. Sursele verstea.net au precizat că acest document nu este întocmit de către angajaţii companiei şi a fost adus la firmă de către un membru AGA, scanat, şi postat pe site aşa cum a fost realizat.

Oricum, punctul 2 de pe ordinea de zi care urmează a fi discutat de cei 13 agamani (treisprezeze!) face toţi banii pe care fiecare dintre ei îi ia pentru o lună (vreo 18 milioane lei vechi net/lunar/membru AGA).

În primul rând formularea „Reexaminarea art 23 lit c din Actul Constitutiv (document revizuit în şedinţa AGOA din data de 11.11.2015)” este cel puţin şcmecherească şi mincinoasă pentru că în şedinţa respectivă a fost propus un nou proiect de act constitutiv care NU A FOST ACCEPTAT PLENUL AGA! Şi nu a fost acceptat tocmai din cauza acelui articol din draftul de act constitutiv (deci, decocamdată vorbim de un draft, o propunere, o ciornă, nicidecum de un document. Document devine după ce este votat de AGA şi mai parcuge câţiva paşi).

Acea modificare pe care, în final, şi-au asumat-o doar consilierii judeţeni Neculai Puşcaşu şi Tudorel Radu se dorea a aduce următoarea responsabilitate directorului general al societăţii: „(…) responsabil de implementarea programelor de investiţii, va întreţine, moderniza, reabilita şi extinde reţelele de alimentare cu apă şi canalizare pe riscul şi răspunderea sa. Realizarea acestor responsabilităţi se va face prin stabilirea indicatorilor de performanţă care pot monitoriza implementarea sistemului, stabiliţi de către Consiliul de Administraţie, avizat de către Adunarea generală a Acţionarilor în şedinţă extraordinară şi de către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară AQUA Neamţ”.

Dincolo de formulările în limbaj de lemn („indicatori de performanţă care pot monitoriza…” etc), practic, o asemenea „legiferare” ar însemna nu doar răspunderi vagi şi extinse pentru director ci faptul că acesta s-ar suprapune peste entităţile care au deja răspunderi clare în derularea proiectelor de investiţii (comisii de recepţie, diriginţi de şantier etc). Sau că răspunderilor respectivilor ar fi golite de conţinut. Pe româneşte e ca şi cum cuiva i se caută nod în papură sau, mai curând, i se pregăteşte acest nod în papură.

În şedinţa precedentă, acest punct a fost respins de majoritatea membrilor AGA fix pe aceste considerente mai ales că specialiştii în Drept fie nu s-au exprimat pentru legalitatea unei asemenea prevederi (consilierul judeţean Bogdan Onu), fie au spus clar că e vorba de o chestiune nelegală (juristul Apaserv şi o firmă de avocatură).

Insistenţa cu care se tot pun pe ordinea de zi astfel de propuneri care, în fond, pot fi sintetizate prin „Capul lui Dughir vrem!”, ba, mai mult, „ciornele” sunt transformate din condei în „documente” relevă destul de clar faptul că alianţa majoritară cu PSD vârf de lance vrea cu tot dinadinsul un alt personaj în locul actualului director de la Apaserv. Iar armata de agamani (care a crescut de la stadiul de „grupă” la cel de „pluton”) papă un sac de bani din buzunarul cetăţeanului pentru a pune în practică astfel de răfuieli politice.

Iar pentru unii din membri AGA Apaserv, postul asigurat politic şi indemnizaţia consistentă sunt argumente mult mai importante decât seriozitatea şi legea.

În condiţiile în care astfel de prevederi ilegale devin scopul unei lupte duse la nesfârşit, rămâne întrebarea pe care şi-o pune orice om normal: unii agamani nu se uită la televizor, nu văd că în faţa procurorilor care cercetează fapte de trafic de influenţă, abuz etc carnetul de partid nu face două parale când e vorba de cătuşe?

D.VINCA

cop aga

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns