Afaceri cu locuințele sociale de la Speranța

Despre afacerile cu locuințele sociale obținute de unii beneficiari de la Primăria Piatra Neamț (subînchirierea locuințelor sau folosirea lor de către persoane care nu sunt menționate în contractul de închiriere) se tot vorbește de ani de zile. Iată că o descindere a Poliției Locale Piatra Neamț confirmă această situație.

„În urma verificărilor efectuate de polițiștii locali de zonă – Poliția Locală Piatra Neamț s-a constatat că în locuințele sociale din cartierul Speranța locuiesc și alte persoane în afara celor care au primit repartiție și sunt titulare de contract.
Astfel, în perioada 09.06.2021 – 11.06.2021 polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică au organizat și desfășurat, împreună cu reprezentanți ai Locativ Serv, o acțiune pe linie specifică pentru identificarea persoanelor care locuiesc fără forme legale în Cartierul Speranța, situația copiilor minori și verificarea contractelor de închiriere.
Cu această ocazie au fost legitimate 34 de persoane și s-au aplicat 4 sancțiuni contravenționale titularilor de contract cu SC Locativ Serv pentru nerespectarea prevederilor art. 36 din O.G. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români (găzduirea unei persoane pe o perioadă neîntreruptă mai mare de 30 de zile, fără a anunța organele în drept).
Totodată a fost constatată și o infracțiune, pentru încălcarea art. 224 – Cod Penal (violare de domiciliu), o femeie de 21 de ani din Piatra Neamț ocupând în mod abuziv o garsonieră de pe strada Izvoare, împreună cu soțul și 3 copii minori”, anunță o informare a Poliției Locale Piatra Neamț.

Reamintim că inclusiv într-un comunicat DIICOT referitor la practicile mafiote din Văleni se făcea vorbire despre faptul că locuințele sociale administrate de Locativ Serv) erau, de fapt, gestionate de interlopi care cereau taxe de protecție de la chiriași sau chiar foloseau ei (sau dădeau spre folosință) locuințe care în acte apăreau drept nealocate.

D.V.

Lasă un răspuns