„Afacerea Est” la Cinema Dacia

Joi, 20 octombrie 2016, la ora 19.30, la Cinema Dacia – Panoramic va avea loc Proiecția de Gală a filmului „Afacerea Est”, în regia lui Igor Cobileanski, precizează reprezentanții instituției.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Teatrului Tineretului Piatra Neamț. Din distribuția filmului fac parte și actorii Teatrului Tineretului – Cezar Antal (rolul Gipsy) și Florin Mircea jr (rolul Iacov Moisevici).
Filmul Afacerea Est este un film fermecător, tragic şi totuşi comic, despre cât de absurdă şi sarcastică poate fi viaţa„, spun criticii de specialitate.
Afacerea Est spune povestea unei prietenii conjuncturale dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu), un intelectual de provincie, și Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei. Cei doi se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-și îndeplini visurile: Marian vrea să se căsătorească cu Veronica (Anne Marie Chertic), în timp ce Petro își dorește o macara pe care s-o închirieze. Ei decid să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la un plan: să vândă un vagon de potcoave. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea Marian și Petro nu își pierd optimismul și încearcă alte metode de a se căpătui.

Alex SÎRBU

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns