Adrian Niță, tot mai aproape de nominalizarea de către PSD drept candidat de primar la Piatra…


Adrian Niță ar fi tot mai aproape de nominalizarea drept candidat PSD pentru funcția de primar de Piatra Neamț, susțin surse apropiate și de tabăra social-democraților dar și cu ceva pricepere despre încâlcita politică nemțeană.

Din toți cei vânturați, mai mult în discuții neoficiale ale social-democraților sau în analizele celor câtorva jurnaliști care mai sunt prin Piatra Neamț (nu ne referim la cei de umplutură din domeniu sau care fac propagandă deșănțată pe față pentru anumiți beneficiari dintre care nu lipsesc personajele dubioase), dacă nu apare vreun candidat misterios din senin (cum s-a mai sperat și prin alte partide), singurii care s-au calificat într-un fel de finală neoficială la PSD pentru această candidatură ar fi rămas Niță și fosta lui șefă de la Prefectură, Daniela Soroceanu.

Și, indiferent cât este de tentat uneori să ia decizii care să provoace, să irite, probabil că și Ionel Arsene realizează că într-un oraș de dreapta, cu un partid care nu a avut rezultate colosale, să mai vii și cu un candidat cum e Soroceanu care are o masă critică uriașă, cu atitudini publice manifeste tip „răstit la toţi” când era prefect, cu lipsă evidentă de respect pentru democraţie şi libertate („Prefectura este o instituţie militarizată” – vezi video de mai jos), cu lipsă de respect pentru libertatea de exprimare şi libertatea presei nu e decât o decizie sinucigaşă (dincolo de miza câştigării alegerilor la Piatra Neamţ, rămâne ce a capacitării a cât mai multe voturi pentru CJ).

Iar la bagajul-cocoaşă a lui Soroceanu se mai pot adăuga hărţuirea evidentă a primarului de Roznov (şi a altora) dar mai ales imaginea total negativă a „execuţiilor” nelegale pe care aceasta le-a girat (şi nu numai) la adresa unora, dintre care putem aminti cazurile Alui Gheorghe şi Dulamă. Juridic vorbind, cele două subiecte pot face obiect de studiu la orice şcoală politică pe tema că loialitatea nu face deloc bine dacă nu e dublată obligatoriu măcar de o minimă competenţă într-un domeniu sau altul…

Iar în vremuri în care măcar se vorbeşte despre numiri pe competenţe, Soroceanu are şi handicapul că sintagma „Clanul Soroceanu”, la CJ/Prefectură, la Complexul Muzeal unde directorul Nicola s-a trezit el, aşa, peste noapte, că are nevoie de un adjunct care să se ocupe de marketing chiar dacă trece rar pe la job (Cititi AICI – Poveste de succes: soțul prefectei, două joburi la stat! Director la Complexul Muzeal și catedră full la Liceu), sau pe la cabinete de Demnitari, ca să nu mai vorbim de alte situaţii, este o realitate. Ce ar putea să le spună Soroceanu alegătorilor: „Daţi-mi votul, ne înrudim, ne încruscrim şi apoi vă pun eu o pilă să aveţi un job în ţara asta?”.
Iar alăturarea ei de celebrul şofer (cu antecedente de şantajist şi apoi plătit de controversatul Cumpănaşu) Harabagiu, care o lăuda propagandistic pe „sora mea” va aduce voturi cât scorul de alcoolemie obţinut de respectivul pe la Roman… Iar dacă lângă Harabagiu-„Băftuleţ” mai adăugăm şi alţi „piarişti” care amestecă pretinse cunoştinţe despre pixeli cu replicile de la bodega de cartier, tabloul e complet…

 

Revenind la Niţă, acesta nu este candidatul wow care ar duce partidul spre victoria totală. Nu-l ajută nici locul, nici momentul, nici contextul. Amabil, frecventabil, politicos, fără accesele şi excesele de prin tinereţea PDL-istă, cu ceva experienţă prin administraţie (care nu s-a lăsat cu tone de articole negative ca la colega şi fosta sa şefă), cu tact şi comunicare în limite rezonabile (comori ce-i lipsesc ex-prefectei), cu instinctul de a se feri de ridicol (aici, Soroceanu, campioană absolută), om care mai nou se bucură şi de tihna unui cămin, Niţă câştigă orice comparaţie cu contracandidata sa şi prin ceea ce este el dar mai ales prin simpla lor alăturare.

Probabil că el are şi potenţialul talent de a rupe ceva voturi şi de pe dreapta şi din zona foarte importantă a nehotărîţilor, dă bine şi la poze fără să fie nevoit să spargă oglinda, nu e nici în război pe viaţă şi pe moarte cu Limba Română (nici Soroceanu nu stă aici chiar dramatic, dar are un talent fenomenal să producă dezacorduri pe bandă rulantă când nu înţelege că o frază nu trebuie să aibă prrpoziţii fără număr).

Şi cum şi Soroceanu îşi are, totuşi, proprii adepţi (probabil dintre neamurile sau amicii cărora le-a asigurat câte un job), nu este exclus ca aceştia să ajungă la un mesaj anti-Niţă care să-i stârneacă pe „puritanii PSD”, atât activişti cât şi simpatizanţi. E vorba de trecutul PDL al lui Niţă, capitol la care ipocrizia PSD atinge zilnic câte un apogeu. Adică unii PSD-işti fac zilnic trimitere la „portocaliii vopsiţi în galben” dar, la rândul lor, au făcut şi pe dracul în patru să atragă primari şi consilieri PDL sau foşti activişti PDL, cum e şi acest Niţă. 

Din grabă însă, cei câţiva postaci şi piarişti ai lui Soroceanu uită un lucru esenţial când e vorba de traseism. Dacă la Niţă se poate vorbi de un drum PD-PDL (prin fuziune)-PSD, cu sau fără carnet de partid, Soroceanu este şi ea o harnică excursionistă politică: PNL – UNPR – PSD. A fost membru PNL, a candidat şi pentru Colegiul 1 Senat obţinând un scor ridicol la acea vreme, a fost consilier judeţean PNL (când venea la şedinţe pentru a-şi lua indemnizaţia dar era grav bolnavă, aşa, vreo 16 luni, ca Preşedinte la Casa de Asigurări Neamţ de unde se mulţumea cu Concediul medical), a fost subprefect PNL (trăiască USL-ul!), a fost secretar al judeţului şi şi-a etalat veleităţile de serv absolut al preşedintelui UNPR de la acea vreme (şi îi lua peste picior pe consilierii judeţeni PSD) în timp ce soţul presta la oficina media care îl tăvălea prin noroi pe Ionel Arsene, şeful PSD care… a recuperat-o pe doamna, păstrând-o nu doar secretar al judeţului ci susţinând-o ca prefect în Guvernele PSD. 

Din postura de prefect „apolitic”, Daniela Soroceanu nu s-a răţoit frontal doar la politicienii din alte partide ci i-a umilit, pe faţă, de câteva ori, chiar şi pe PSD-işti. Sunt filmări de pe la evenimente, zile de comune, în care ea spunea că „Eu nu sunt ca politicienii care vin şi vă mint, eu sunt singura care vă ascultă”, iar pe scenă, la prezidiu se aflau primari, consilieri, parlamentari PSD!
În timpul acesta, din postura de „omul lui Arsene”, şi la partid şi de ceva timp şi la CJ, Niţă a construit, inclusiv relaţii umane cu social-democraţii sau cu alţii.

Aşa că rămâne de văzut ce vor decide PSD şi, mai ales, Arsene pentru candidatura la Piatra Neamţ. Sursele Vestea spun că în acest moment Niţă ar fi favoritul dar autorul acestui text nu ar paria prea mult, pentru că totuşi e vorba de un partid în care (ca la toate celelalte dar cu atât mai mult) există ceea ce se numeşte „gena sinucigaşă”.
Felul în care PSD a pierdut Guvernarea (de la un scor iniţial arhisuficient în Parlament) prin aroganţă şi prin etalarea unor gângavi şi agresivi precum Codrin Ştefănescu, Olguţa Vasilescu (PMP-iştii ăştia sunt mai frecventabili decât PDL-iştii?), Mitralieră, Iordache etc poate fi o lecţie sau nu. PSD alege şi abia apoi votează cetăţenii…

D.V.

 

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Adrian Niță, tot mai aproape de nominalizarea de către PSD drept candidat de primar la Piatra…

  1. Nu votam cu DOLOFANA, dar nici cu prietenul lui Norocel nu……. (care Norocel….. harabagiu…. pardon…. hara_abagiu)…

  2. Daca se adevereste, gandul duce la blat sau sunt atat de prosti in desemnarea candidatilor , ca de sezoane bune astia demonstreaza ca nu vor sa castige primaria….

  3. Dar ce am uitat de haiduciile lui Nita la Publiserv? Cu jafurile de masini achizitionate la super pret de la pietenii lui? Nu, nu am uitat, cum sa uitam…nu votam…

Lasă un răspuns