Adrian Bourceanu, plângere penală făcută de prefect pentru „difuzarea de informaţii false”!

Prefectul George Lazăr a sesizat Parchetul Curții de Apel Bacău în legătură cu o declarație făcută  de Adrian Bourceanu, președintele ATOP Neamț.
Bourceanu, consilier județean PSD,  susţinea într-o postare făcută pe facebook,  că Guvernul ar obligă instituţiile MAI „să mintă opinia publică sub toate aspectele” și postase mai multe adrese prin care ISU Neamț și IPJ Neamț făceau referire la necesarul de echipamente de protecție.

Prefectul Lazăr a precizat ieri că afirmaţia lui Adrian Bourceanu este o minciună și că situația a fost reclamată procurorilor:

De mințit nu minte nimeni, minte domnul Bourceanu care folosește într-un mod total greșit și demagogic informații pe care dumnealui le-a cerut de la cele trei instituții ISU, IPJJ, IJJ cu privire la un potențial necesar de echipamente de protecție și folosește și induce, în temeiul art. 404 Cod penal, o stare de minciună în rândul opiniei publice, o stare care nu a fost creată de instituțiile MAI, ci a fost creată de domnia sa, ca președinte al ATOP. Consider că astfel de declarații au un caracter iresponsabil, un caracter care fac rău opiniei publice și creează o stare dacă vreți de agitație, o stare de nemulțumire publică în rândul cetățenilor din municipiul Piatra Neamț și al județului Neamț, inducând în eroare opinia publică cu privire la aspecte pe care dumnealui le declară după bunul plac. Toate cele trei instituții reprezentante ale MAI au la acest moment pe stoc echipamente ca să poată să-și desfășoare activitatea, s-au primit în ultimele 48 de ore materiale suplimentare de protecție la nivelul MAI, urmând în cea mai scurtă perioadă materialele suplimentare să vină la toate cele 3 structuri: ISU, IPJ, IJJ Neamț. Aceste declarații le consider de a denatura adevărul și de a instiga în rândul societății, prin minciunile prezentate de domnul Adrian Bourceanu, la o stare de suspans, la o stare critică în rândul societății. În acest sens, ne-am adresat organelor abilitate, respectiv Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, doamnei procuror general cu privire la presupuse infracțiuni”.

Mesajul postat acum 2 zile de Adrian Bourceanu: „Cu riscul de părea că fac politică în această perioadă , sunt nevoit să constat că Guvernul Orban obligă structurile MAI să mintă opinia publică sub toate aspectele . Astăzi aflu că IPJ Neamț și ISU Neamț au declarat prin purtătorii de cuvânt câ dețin materialele de protecție necesare pentru misiunile specifice stării de urgență. Aduc la cunoștință publică faptul că Luni 23 marte , am fost solicitat în calitate de Președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Neamț, să înlesnesc dotarea lucrătorilor MAI cu măști, mănuși și biocide pentru dezinfecție. In acest sens i-am comunicat Președintelui Consiliului Județean Neamț nevoia de intervenție și ajutor a acestor lucrători, cu solicitarea de a ne susține in procedura de achiziție a materialelor necesare.”.

V.N.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns