Adrian Alui Gheorghe, șef peste bibliotecarii din Neamț

Peste 100 de bibliotecari din toate localitățile județului au participat, ieri, la întrunirea filialei Neamț a Asociației Naționale a Bibliotecarilor Publici din România, informează un comunicat de presă.
Întâlnirea, desfășurată la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu”, a avut drept scop alegerea unei noi conduceri a filialei. În urma votului a fost aleasă o nouă structură de conducere a filialei formată din: Adrian Alui Gheorghe – președinte, Costache Agache, Mihaela Mereuță și Virgil Cojocaru – vicepreședinți, Daniela Anechitei – secretar și Cristina Panaite și Lidia Richter – membri. Biroul executiv nou ales pregăteste participarea la conferința națională a Asociației ce va avea loc în perioada 5-7 octombrie, la Iași.
ANBPR –ul este o asociaţie profesională care pune în valoare profesiunea de bibliotecar, care are o structură naţională impresionantă. La Conferinţa naţională de la Iaşi noi vom veni cu cîteva propuneri concrete de dinamizare şi îmbunătăţire a activităţii asociaţiei, una dintre ele fiind aceea ca ANBPR să devină o asociaţie profesional-sindicală. Acest lucru ar face ca această structură să devină un partener de dialog mult mai credibil cu Ministerul Culturii, cu Parlamentul pentru îmbunătăţirea legislaţiei în domeniu, pentru respectarea statutului bibliotecii şi a bibliotecarului în societatea noastră”, a spus Adrian Alui Gheorghe, la finalul întâlnirii.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns