Adolescenta înecată „evadase” de la Casa de Copii „Ion Creangă”. Avea 15 ani!

Adolescenta înecată astăzi în Bistriţa avea doar 15 ani şi fugise de ieri de la Casa de Copii (Centrului Ion Creanga Piatra Neamt), anunţă un comunicat remis de DGASPC Neamt.

„Adolescenta era nascuta in 2002 si era in sistem de protectie in cadrul Centrului Ion Creanga Piatra Neamt din iulie 2016, ajungind in atentia DGASPC Neamt dupa ce a fost victima abuzurilor repetate petrecute in familie. Copila era in evidenta medicilor specialisti in neuropsihiatrie infantila. De cind a ajuns in centru, adolescenta  a beneficiat de consiliere psihologica in mod constant, nu a dat semne de depresie si nu a avut tendinte suicidale.
Luni, 11 septembrie, adolescenta a mers la scoala iar dupa festivitatea de deschidere a anului scolar a mers cu colegii de clasa in oras, la o pizza. Dupa-amiaza a fost vizitata la centru de o colega si, in jurul orei 16.30, a anuntat supraveghetorul de serviciu ca merge pina la poarta sa o conduca dar nu a mai revenit. Personalul de serviciu din cadrul centrului constatind ca minora nu este prezenta la apelul de seara a anuntat, conform procedurilor, politia care s-a deplasat in centru si a demarat verificarile”, informează comunicatul respectiv.

„Adolescenta a mai plecat fara acord, de fiecare data fiind anuntata politia. Marti am fost anuntati de oamenii legii despre faptul ca a fost gasita inecata in Bistrita. In acest moment este in curs de desfasurare o ancheta interna care urmeaza sa stabileasca circumstantele producerii acestei tragedii”, mai anunţă DGASPC Neamţ.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns