Adolescentă de 15 ani, căutată prin pădure cu câinele polițist


O discuție în contradictoriu între o copilă de 15 ani și mama ei s-a lăsat vineri seara cu o adevărată desfășurare de forțe, anunță Poliția Neamț. După un schimb de replici, adolescenta a fugit de lângă mama sa, care nu a reușit să o ajungă din urmă. Cum fata s-a îndreptat spre pădurea dintre localităţile Patricheni şi Dagâţa, mama ei a sunat la 112 și a alertat autoritățile.
Din momentul în care am fost sesizați, au fost constituite echipe de căutare, împreună cu lucrători din cadrul detaşamentului ISU Poienari şi Roman, fiind efectuate verificări atât pe raza localităţii Tălpălăi cât şi în pădurea dintre comunele Dagâţa şi Pânceşti. În sprijinul polițiștilor a intervenit și câinele de urmă Iuc din dotarea Poliţiei Roman, alături de conductorul său”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.
După trei ore de căutări, fata a fost găsită în apropierea locuinţei sale din localitatea Dagâţa, fiind preluată și încredinţată familiei.
Polițiștii trag un semnal de alarmă față de blocajele de comunicare dintre părinți și copii, situații care pot genera derapaje de comportament în cazul adolescenților sau chiar gesturi regretabile. Astfel, părinții sunt sfătuiți să fie fermi în comunicarea față de copii, dar să evite violența. Atunci când se observă o schimbare în comportamentul copilului, părintele trebuie să-l motiveze pentru ca prin dialog să găsească soluția potrivită.

 

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns