Administrația Carabelea, din nou în nelegalitate!

Ce pretenții poți avea de la o administrație publică locală care promite marea cu sarea, le cere cetățenilor să respecte legea dar ea însăși își bate joc de lege.
Este cazul Administrației de la Primărie Piatra Neamț (Echipa Andrei Carabelea cum e branduită pe facebook) care, dincolo de vorbe frumoase despre un viitor tip luminița de la capătul tunelului, calcă zilnic în străchini și pe lege.
De data asta, din nou despre respectarea Codului Administrativ în ceea ce înseamnă convocarea unei ședințe de Consiliu Local. Mai exact, despre nerespectarea OBLIGAȚIEI conducerii Primăriei (și aparatului din subordinea Primarului) de a remite materialele de ședință consilierilor locali cu 5 zile înainte de ședințele ordinare (art 134, Codul Administrativ).


Și mai concret, pentru ședința ordinară anunțată pentru data de 26 noiembrie, ieri, cu doar 3 zile înainte (nu cu 5!) încă se mai trimiteau proiecte consilierilor (7 în premieră și unul modificat, deci 8).
Adică proiectele 6, 7, 14, 15, 21, 22, 23 si 4 refăcut!
Pentru ca dovada harababurii din Primărie să fie și mai evidentă, azi (cu 2 zile înainte!), aleșilor locali le-au fost remise alte 3 proiecte (25, 26, 27), care nu apar pe convocare, deci vor fi propuse pentru suplimentarea ordinii de zi.
Nimeni nu zice că nu pot fi și excepții. Un proiect pentru care a fost nevoie de o corespondență cu autoritatea finanțatoare si trebuia modificat. Sau dacă e vorba, tot ca excepție, de o urgență. Dar una e EXCEPȚIA și alta e să ai, așa procedură nelegală cu 10 (zece!) proiecte din 27, adică mai mult decât o treime din total.
Și ca să realizați că în general nu e vorba de urgențe sau de probleme obiective ci de proasta organizare a activității din primărie, să aruncăm o privire pe proiectul 24 remis astăzi, care se referă la Rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli ale Societății Parking.
Atașăm mai jos copii după documente, dar rețineți următoarele repere cronologice:
– adresa de la Parking a fost înregistrată la Primărie pe data de 21 octombrie (deci acum o lună!)
– referatul de aprobare (anexă la proiect) a fost semnat de primarul Andrei Carabelea pe data de 9 noiembrie (deci acum 2 săptămâni!)
– raportul de specialitate întocmit de Direcția Economică a fost înregistrat ieri, 23 noiembrie.

Deci a fost nevoie ca specialiștii din Direcția Economică, în frunte cu Directorul Economic din Primărie, să aibă vreo 2 săptămâni la dispoziție ca să citească Raportul de aprobare al Primarului și să întocmească, la rândul lor, un document (formal) de o pagină și câteva rânduri, din care 2/3 treimi din text este introul general care citează din legi. Probabil că au scris câte un rând pe zi, doar în zilele lucrătoare…

Datele de mai sus par a-l exonera pe Andrei Carabelea de acest mecanism prăfuit care este o reală bătaie de joc la adresa ideilor de administrație și respect pentru cetățean și pentru aleșii locali.
Fals! Primarul este răzpunzător de organizarea activității din Primărie, de circuitul hârtiilor. Clar, nu poate primarul să le facă singur pe toate, de aceea există atâția angajați (Direcții, Servicii, Birouri, Cabinet Primar, Secretar UAT etc) care, împreună, formează „aparatul de lucru al primarului”.
Și cum Primarul nu a ieșit până acum public să demaște acest sistem prăfuit, leneș, incompetent (poate și cu accente de sabotaj) înseamnă că își asumă faptul că transmite astfel mesajul că este de acord cu această manieră de lucru care – subliniem! – nu este doar neprofesionistă ci încalcă flagrant legea!

Întrebare pentru cititori, nu pentru conducerea Primăriei: oare ce „premiu” merită Directorul unei Direcții Economice care realizează Raportul de Specialitate la 2 săptămâni după referatul primarului și la o lună după înregistrarea documentului-basic la Primărie?

Daniel VINCA

One thought on “Administrația Carabelea, din nou în nelegalitate!

  1. Când vrei sa scapi de un profesionist și ai sa aduci un slugarnic in loc trebuie sa lovești cu forța .
    De fapt buboiul de la cap se impute .

Lasă un răspuns