Adjuncta de la ISJ: „Nu știu câți elevi locuiesc în case fără curent electric!”

Scenă absolut hilară cu Dana Păiuș, inspector general adjunct la ISJ Neamț (care ține locul „generalului” aflat în concediu medical) care astăzi a declarat că nu știe câți elevi din acest județ locuiesc în case fără curent electric.

Ca și la o altă întrebare adresată de reporterul Vestea, Păiuș s-a eschivat mai întâi să răspundă la întrebare și, la insistențele subsemnatului dacă știe sau nu numărul acestor elevi care nu au nicio șansă în învățământul online, a zis într-un final că nu știe (vezi video de mai jos, de la min 8.40).

Drept scuză a faptului că s-a prezentat la conferința de presă de la Prefectură (la care au mai participat prefectul George Lazăr și colonelul Ciprian Mitrea, șeful ISU Neamț) total nepregătită măcar în principiu pe tema învățământului total online în pandemie (a avut un discurs cu informații generale, deja cunoscute publicului apoi nu a reușit să răspundă clar și coerent la nicio întrebare), Păiuș a spus de vreo trei ori că așteaptă „o machetă” (NR – cu informații) la ora 15 (conferința de presă începuse la ora 13).

Este absolut halucinant cum omul nr 1 din Învățământul nemțean (chiar dacă și cu titlu de interimat) nu a avut curiozitatea, până azi (mai ales că a fost și un scandal național care a implicat-o și pe Ministrul Monica Anisie) să știe câți din elevii de pe spatele cărora își ia leafa nu au nicio șansă să participe la cursurile online. La fel de ciudat este și tupeul cu care Dana Păiuș a venit la o conferință de presă organizată de Prefectură (instituția care reprezintă Guvernnul în teritoriu) total nepregătită pe subiect, nici măcar pentru întrebări previzibile.

Pandemia de Covid a fost asumată de România la începutul anului. La acel moment, Păiuș nu era în conducerea ISJ, era profesoară de liceu la Roman dar și… consilier local (adică un om care nu are scuza emoției întâlnirii cu presa). Păiuș a ajuns în ISJ la finele lunii mai. Deci în mai bine de cinci luni (iunie, iulie, august, septembrie, octombrie) nu a avut nici măcar curiozitatea personală (cea profesională era dictată de fișa postului) să știe câți elevi din județ nu au nici măcar curent electric. ISJ-ul este una din instituțiile care propune CJSU Neamț suspendare cursurilor „face to face” și trecerea pe sistem online, decizii care au tot fost luate în Neamț în ultimele luni.
Drept e că Păiuș nu este „generalul” (dar ca adjunct putea ține la nevoie locul acestuia, dovadă și situația de acum) dar, de drept, face parte din Consiliul de Administrație al ISJ unde, măcar formal, ar fi trebuit să se discute astfel de cifre și situații.

Nu e exclus ca această doamnă, navetistă pe filieră politică de la Roman, să fi privit atribuțiile de adjunct la ISJ la fel ca și pe cele de consilier local (a fost în mandatul trecut și este și acum). Reamintim că și Dana Păiuș a votat cea mai mare aberație din istoria unui CL: „anularea” sentinței definitive și irevocabile a Curții Supreme prin care fostul primar (liberal atunci, PSD-ist acum) trebuia să părăsească funcția pe motiv de incompatibilitate.
Probabil, a crezut că și la ISJ ca fi ca la CL Roman, nu trebuie să gândești și să știi legea ci trebuie să faci ce spune sau îți șoptește vreun șef, chiar dacă total ilegal și total imoral.
Reamintim și că acea parascovenie de Hotărâre de CL (votată de Dana Păiuș și de ceilalți consilieri-slugi ale lui Micu) a fost anulată de Prefectul Lazăr (care a și emis apoi ordinul de demitere al primarului), adică fix de cel lângă care se afla astăzi adjuncta de la ISJ în această conferință de presă în care dădea note de „bună-credință” jurnaliștilor care cereau răspunsuri clare nu bâlbe penibile.

Mai jos, VIDEO cu conferința de presă. Faza cu Păiuș, de la min. 8.40:

 

 

Vom reveni.

Daniel Vinca

 

2 thoughts on “Adjuncta de la ISJ: „Nu știu câți elevi locuiesc în case fără curent electric!”

  1. Dar despre scolile unde profesorii refuza sa intre online stiti?

  2. Romanul ne da numai asemenea personaje:Paius, Lazar, Manoliu, Micu, Tapu, etc.Caracteristica comuna:impostura, tupeul, nesimtirea…

Lasă un răspuns