Acuze dure la adresa paznicilor de la SJU Piatra Neamț: „Cimpanzei cu ceapa în gât, babuini de ultimă speță…”


Un pietrean lansează acuzații dure la adresa angajaților care asigură paza Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Într-o postare făcută azi-noapte pe contul personal de Facebook, Vlăduț Basturea îi atacă în termeni deloc politicoși pe aceștia, învinuindu-i de faptul că îi bruschează pe bătrâni și că folosesc un limbaj de mahala la adresa pacienților care se prezintă la consultații în UPU. Omul e cu atât mai revoltat, cu cât chiar soția lui, însărcinată, ar fi fost agresată verbal de paznicii spitalului.
Aș fi foarte curios să aflu pe ce criterii se fac angajări la serviciul de pază al Spitalului Județean Neamț , niște cimpanzei cu ceapă în gât care nu știu să vorbească și caută numai scandal ! Cum să vii cu replici de genul „lasă că te racoresc eu” la o persoană gravidă care stă la rând pentru o consultație la urgență , să bruschezi persoane în vârstă că te crezi tu Dumnezeu”, își începe bărbatul postarea. Mergând mai departe, Vlăduț Basturea nu iartă nici unele cadre medicale, care ar avea dubii în privința rețetelor prescrise femeilor însărcinate. „După ce că medicii noștri nu sunt în stare să prescrie o rețetă și se scuză „că nu știu ce tratament să vă dau că sunteți gravidă” mai ai de înfruntat și acești babuini de ultimă speță care se cred la ei pe tarla”, mai spune acesta. (vezi foto jos)

Postarea bărbatului a adunat în scurt timp zeci de comentarii, care mai de care mai acide la adresa paznicilor din spital. Unele venite chiar de la foști pacienți care au ajuns la UPU cu diverse probleme de sănătate și s-ar fi lovit de aceeași atitudine. De pe contul de Facebook Oana Sofia Maria (foto jos), o mămică spune chiar că a fost dată afară din spital din cauză că al ei copil începuse să plângă, după ce tocmai își revenise dintr-un leșin.

La fel ca și ea, alți mulți foști pacienți care au trecut prin spital acuză, în comentarii la postarea pietreanului, impertinența și atitudinea deloc adecvată a paznicilor la adresa unor oameni care vin în unitatea medicală nu de plăcere, ci de nevoie.
Cât despre autorul postării, acesta a spus că va face o plângere către conducerea SJU în care va cere penalizarea vinovaților și că se va adresa conducerii Consiliului Județean pentru a afla cine răspunde de „aceste specimene”.

Alex SÎRBU

2 thoughts on “Acuze dure la adresa paznicilor de la SJU Piatra Neamț: „Cimpanzei cu ceapa în gât, babuini de ultimă speță…”

  1. Numai cine nu a trecut prin unitatile spitalicesti nu stie ca acestea sunt, in majoritate, „stat in stat” atunci cand vine vorba de relationarea cu pacientii. Ce e mai trist e ca niste neica nimeni, cu 10 clase sau mai putin poate, ajung sa se creada dumnezei atunci cand sunt la „servici”.
    Pana la Dumnezeu, te maninca sfintii”, zice-o vorba. Asa e. Pana ajungi la medic te maninca paznicul, ingrijitoarea, brancardierul si cati or mai fi pe linie ierarhica.
    Nu-mi ies din minte imaginile cu o coana ingrijitoare de la UPU, care-i zice unui batran ce urla de ore de durere : tataie, nu vezi ca ti-i infundata sonda? Sa mai spun cum se impauna cucoana purtatoare de uniforma spitaliceasca cand se fataia pe holurile spitalului in cautare de treaba?
    Sau cum o alta cucoana, umflata de somn, trezita de-o gravida, maraie nervoasa ca a fost deranjata de la treburi… desi nu era decat patru dupa amiaza.
    E greu sa muncesti la spital. Dar daca e greu si nu faci fata, du-te frate-n alta parte, mai ales daca esti asa capabil!

  2. Interesele pentru distrugerea pazei proprii a spitalului județean sunt foarte mari!!! Sunt firme care contribuie cu câte ceva in fiecare zi la distrugere de paza locale bineînțeles..!!!!????. Se știe….!!!!?

Lasă un răspuns