Acuzație: JEFUIT DE VERIGHETĂ, DUPĂ CE A MURIT DE COVID LA SPITAL! Directorul Filimon: „Am cerut lămuriri!”


O acuzație foarte gravă vizează Spitalul Județean Neamț și pe unii angajați ai unității medicale: jefuirea unui pacient decedat de Covid, după ce a murit (sau înainte de a-și da duhul) de verigheta pe care o avea pe mână. Acuzația este făcută de fiul celui decedat, reclamantul fiind medic în Constanța în timp ce tatăl său, pensionar la momentul decesului, a fost la rândul său, o viață, medic psihiatru și prodesor universitar la Facultatea de Medicină din București.
Fiul decedatului spune că va face și plângere penală.
Vestea a cerut un punct de vedere și directorului Alexandru Filimon de la Spitalul Județean Neamț, care a răspuns telegrafic: „Am cerut lămuriri” și nu a revenit cu alte detalii.

<Numele meu este Cucu Toma si locuiesc in Constanta.
Parintii mei s-au mutat in anii 90, din Bucuresti in Piatra Neamt , atunci cand tatal meu s-a pensionat. Tatal meu s-a nascut in comuna Pastraveni din judetul Neamt in anul 1936, si a profesat ca medic psihiatru  si cadru didactic universitar la catedra de psihiatrie a Facultatii de medicina din Bucuresti, pana in momentul pensionarii.
In urma cu aproximativ doua saptamani, ambii mei parinti au fost internati cu covid, si multiple alte comorbiditati, tata la Spitalul judetean, iar mama la Spitalul de pneumoftiziologie din Bisericani.
Din nefericire, pe data de 15 octombrie 2021 la ora 23 30, tatal meu a decedat.
Mama mea inca nu a aflat acest lucru,. Starea ei de sanatate  fiind precara, am decis impreuna cu fratele meu, sa ii spunem acest lucru, impreuna, atunci  cand dansa va ajunge acasa. Mentionez ca parintii mei au fost casatoriti de aproape 60 de ani.
In momentul tulburator de trist al recunoasterii cadavrului tatalui meu  si al ridicarii efectelor ce i-au apartinut, am constatat cu stupoare, revolta si dezgust, faptul ca verigheta tatului meu i-a fost furata de la deget, fie  atunci cand, muribund fiind, nu se putea opune, fie atunci cand era deja decedat.
Fara putinta de tagada tatal meu avea verigheta la deget in momentul in care a fost internat. El nu si-o scotea niciodata de la degetul inelar al mainii stangi,. Exista si un martor care poate confirma , fara putinta de tagada, ca verigheta era la mana sa in momentul internarii>, spune fiul decedatului.

Bărbatul cere pedepsirea vinovaților: <Material, aceasta verigheta, nu reprezinta nimic , din punctul meu de vedere. Jefuirea tatalui meu, in aceste conditii, insa, este o crima pe care nu am de gand sa o tolerez. Cu siguranta nu este un incident izolat, iar eu consider sa acesti „oameni” ar trebui cunoscuti, exclusi  si pedepsiti exemplar. Atat eu, cat si fratele meu, suntem medici in Constanta si Bucuresti. Mentionez ca voi efectua o plangere penala in cel mai scurt timp posibil>.

Nu este prima data când se vorbește despre Jefuirea morților la Spitalul Județean Neamț. Au circulat diverse legende legate de furtul unor telefoane mobile sau bijuteriii sau a altor obiecte de valoare, iar locul faptei nu a fost unul constant. Unii aparținători spuneau că furturile aveau loc chiar în saloane, alții că pe drumul de la salon la Morgă, alții că fix la Medicina Legală. Dar, dacă până acum se vorbea în șoaptă despre astfel de fapte și nu știm ca cineva să-și fi asumat public o astfel de acuzație, ei bine acum acuzația vine chiar de la un doctor.

Rămâne de văzut dacă lămuririle cerute de directorul Filimon vor veni la acesta (și vor fi făcute și publice) într-un timp rezonabil sau cine știe când…

Vom reveni.

Daniel VINCA

 

One thought on “Acuzație: JEFUIT DE VERIGHETĂ, DUPĂ CE A MURIT DE COVID LA SPITAL! Directorul Filimon: „Am cerut lămuriri!”

Lasă un răspuns