Acuzaţie gravă la Roman: “Poliţiştii locali nu au fost lăsaţi să-şi facă treaba în cazul persoanelor cu influenţă!”

Noul şef al Poliţiei Locale Roman, Cristian Malei a aruncat o acuzaţie foarte gravă în spaţiul public, susţinând că poliţiştii locali nu au fost lăsaţi să aplic e legea atunci când a fost vorba de unele persoane „cu influenţă”. Malei nu a dat detalii despre cei care ar fi comis respectivul abuz (oameni cu funcţii de conducere din instituţie sau din Primăria Roman) dar părea foarte sigur pe ce a spus în conferinţa de presă de azi del la Primăria Roman când a fost prezentat de către primarul Lucian Micu.

Respectivul mesaj a fost transmis de Malei în momentul în care jurnaliştii au cerut să clarifice ce va însemna conceptul de „toleranţă zero” împotriva faptelor antisociale, pe care îl tot enunţase, unul dintre jurnalişti făcând referire la aplicarea diferită a legii, în funcţie de „clasa socială”, întrebând şi dacă e vorba de o timorare a celor care trebuie să constate şi să sancţioneze.

„Poliţiştii (N.R. – locali) nu sunt timoraţi de persoanele cu influenţă, poliţiştii, din punctul meu de vedere, nu au fost lăsaţi să-şi facă datoria”, a răspuns clar şi ferm Malei. Întrebat cine sunt cei care au dat direcţiile unui astfel de comportanment, Malei nu a mai fost la fel de clar, răspunsul lui fiind, de astă dată, foarte interpretabil: “Fără răspuns. Eu, sigur nu!”.

Imediat a intervenit în discuţie primarul Lucian Micu care a spus că la şedinţa operative de dimineaţă a cerut noului şef al Poliţiei Locale ca instituţia respective să aplice un tratament egal tuturor cetăţenilor. Primarul chiar a subliniat că trebuie sancţionat oricine încalcă legea, indifferent dacă e vorba de o parcare aiurea sau de altă faptă, “chiar dacă e vorba de mine sau cineva din familia mea”.

Rămâne de văzut dacă declaraţia lui Cristian Malei poate fi susţinută şi de probe. În mod normal, dacă există măcar indicii în acest sens, ar trebui ca de urgenţă să fie declanşată o anchetă internă iar rezulttele acesteia să fi apoi remise Parchetului, pentru că în termeni juridici ar putea fi vorba (în sensul celor declarate de Malei) de abuz, de favorizarea infractorului poate şi de alte fapte penale.

Mai jos, înregistrarea video (sursa roman24.ro) a conferinţei de presă susţinută de Micu şi Malei, pasajul respectiv putând fi văzut la timer 14.25:

Daniel VINCA – sursa FOTO-VIDEO: roman24.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns