Acuzație extremă, între sindicaliștii din Poliție: MEMBRI FĂCUȚI CU ARCANUL, ÎNAINTE DE JURĂMÂNT!

Președintele Sindicatului Agenților de Poliție – filiala Neamț Ioan Cănărău lansează un întreg șir de acuzații la adresa șefului Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Neamț, comisarul șef Neculai Preda. Într-o postare făcută ieri seară de pe pagina de Facebook a Sindicatului Agenților de Poliție Neamț, Cănărău afirmă că șeful de la ordine publică i-ar fi forțat pe proaspăt angajații polițiști din sursă externă (care au depus astăzi jurământul de credință, n.red.) să semneze adeziuni la Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC). Din afirmațiile lui Cănărău, totul s-ar fi întâmplat înainte ca oamenii legii să devină polițiști cu acte în regulă și ar fi fost organizat de actuala conducere de la județ a Sindicatului. De menționat este faptul că, până în vara anului trecut, filiala Neamț a SNPPC a fost condusă chiar de comisarul Preda, cel pe care președintele SAP Neamț îl acuză acum că s-ar afla în spatele strângerii acestor adeziuni.

Citiți mai jos postarea integrală a șefului Sindicatului Agenților de Poliție Neamț:


„BREAKING NEWS! 
🙂
CUM DEVII MEMBRU DE SINDICAT INAINTE SA FII POLITIST?
La IPJ Neamț preocuparea pentru rezolvarea problemelor polițiștilor a devenit un adevărat cult.
Sub oblăduirea conducerii inspectoratului și a sefului SOP, cms. șef Preda Neculai, fost lider SNPPC, Cms Maxim ( actualul lider, contabil, structura suport ) și pensionarul Paraschiv ( delegat sindical ), împart adeziuni proaspeților angajați din sursă externă și îi obligă să le semneze, înainte ca aceștia să depună jurământul, adică să devină politiști cu acte în regulă.
Apreciem viteza de reacție a „olimpicilor” și le mulțumim că ne motivează să fim la fel de sprinteni și să ne grăbim cu formularea unor plângeri împotriva lor, disciplinare și penale.
A devenit o obișnuință pentru șeful de serviciu să încalce legea folosindu-se de poziția de forță pe care o are.
Așa a procedat și cu polițiștii încadrați anul trecut, cărora, pe timpul ședintelor de instruire, le strecura printre documentele ce trebuiau semnate și adeziuni SNPPC, motivând că e obligatorie aderarea la organizația sindicală pe care o slugărește, chiar dacă nu o mai reprezintă oficial.
Ce credeți c-a răspuns solicitării mele de a-și motiva acțiunile vădit ilegale ? Las’ UĂI Cănărău, îi împărțim dacă nu-ți convine ! Ce, ai văzut vreo adeziune înregistrată la Financiar ?
Deci, în accepțiunea șefului Serviciului OP din IPJ Neamț polițiștii sunt precum oile. Stimabilul şăf crede ca îi poate mâna ca ciobanu’ la stână, cu paru’, adică cu forța argumentelor urlate de la nivelul superior al funcției sale și, probabil, în exercitarea atribuțiilor de manager de polițiști de ordine publică!
Total greșit, domnule ofițer de poliție.
Nicio persoană nu poate fi constrânsă să facă sau să nu faca parte, să se retragă sau să nu se retragă dintr-o organizaţie sindicală, așa zice legea !
Eu personal mi-am exprimat dezgustul față de unele activități ale fripturiștilor sindicaliști, da’ să încerci manevre de astea milițianiste arată câtă prostie și disperare zace în capetele unora care se cred ” Dumnezeii ” polițiștilor !
Propaganda va spune că nu-i bine că se ” ceartă ” sindicatele între ele! Ba e bine, chiar foarte bine, progresul din asta se naște !
Îndemn polițiștii să adere la sindicatul care îi reprezintă cel mai bine și să nu se mai lase păcăliți de şăfii care incurcă atribuțiile funcțiilor cu sarcinile baciului de la stână!
Cu stima, Cănărău Ioan, președinte SAP Neamt!”
Contactat telefonic pentru a da un răspuns legat de acuzațiile ce i se aduc, șeful Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Neamț a declarat pentru Vestea că „în niciun caz nu poate fi vorba de așa ceva. Nu am văzut textul despre care vorbiți, nu știu despre ce este vorba. Ceea ce pot să vă spun este că din iulie anul trecut eu nu mai am niciun fel de legătură cu SNPPC. Conducerea sindicatului de la nivelul județului Neamț este asigurată de domnul comisar Maxim, eu nu am nicio legătură cu acest sindicat. Nu știu dacă afirmațiile domnului Cănărău au vreun temei. Chiar la începutul acestei săptămâni am avut o întâlnire de lucru care s-a organizat în biroul meu și la care a participat și dumnealui, însă nu mi-a spus absolut nimic din ceea ce mi-ați spus acum”.
Dincolo de săgețile lansate de Cănărău spre actuala și fosta conducere a SNPPC – filiala Neamț, nu este un secret pentru nimeni faptul că între șefii două sidicate ale polițiștilor au existat mai mereu divergențe, atât la nivel național, cât și județean. Motivele au fost dintre cele mai diverse. Pornind de la avansări „la apelul bocancului” și ajungând la nemulțumiri legate de felul unora sau altora de a-și face treaba și de a-și promova activitățile.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

5 thoughts on “Acuzație extremă, între sindicaliștii din Poliție: MEMBRI FĂCUȚI CU ARCANUL, ÎNAINTE DE JURĂMÂNT!

  1. Eu sunt proaspăt politist si într-adevăr , ieri la ședința a participat si acest domn Maxim care ne-a dat la toți cereri sa le completam pentru a deveni membri in sindicatul respectiv.Toti au completat mai mult de rusine.Totusi nu mi s-a părut normal

  2. Nu cred ca Geox este politist : prea a scris corect gramatical cele cateva randuri in care isi spune parerea.

  3. cum sa se inscrie acesti tineri politisti intr-un sindicat in care seful lui CANARAU respectiv presedintele SURUGIU de la Bucuresti, este cercetat sub control judiciar pentru evaziune fiscala iar valoarea prejudiciului este de „DOUA MILIOANE EURO”!

Lasă un răspuns