ACUM! Recital de tradiţii: HORA ROZNOVENILOR!

E mare festival de folclor la Roznov, chiar acum! Parcul Central din orăşelul nemţean e plin de lume. Localnici, nemţeni veniţi în concediu din străinătate, turişti aflaţi în zonă – cu toţii se bucură de regalul de pe scena pe care, de acum o oră şi până diseară, vor urca numeroşi artişti, care de care mai iubiţi şi mai doriţi.

Unii deja evoluează pe scenă, alţii sunt în culise pentru că urmează să intre ei în program, alţii stau prin mulţime, urmând să evolueze peste un ceas-două…

Maeștri de ceremonie sunt Alexandru Brădăţan, Grigore Gherman și ANDREI BALAN. Alături de tineri artişti care bat la porţile afirmării, vor evolua şi nume deja consacrate, cum sunt Mihaela Gurau, Andreea Haisan, Laura Haidau, Paul Ananie, Grupul folk “Eu cred”.

„E un festival care deja devine tradiţional şi, de la an la an, aducem în faţa roznovenilor şi a oaspeţilor noştri artişti tot mai de top, cu diverse abordări regionale ale folclorului românesc. Oamenii apreciază acest concept de spectacol şi avem grijă ca şi selecţia să fie una riguroasă, artiştii invitaţi să fie adevăraţi păstrători ai valorilor tradiţionale. Tuturor, distracţie plăcută”, a punctat primarul Ionel Ciubotaru.

„Eu sunt la Roznov acasă, şi la propriu şi la figurat. Aici am copilărit, aş putea spune că ştiu fiecare copac din acest parc. Mă bucur că pot fi în această ti alături de roznoveni, de primarul Ionel Ciubotaru, de echipa din administraţia locală care îmbină atât de fericit treburile şi investiţiile curente sau aflate în derulare şi cu câteva clipe de adevărat desfăţ cultural”, a punctat şi deputatul Ciprian Şerban.

Festivalul de folclor a început cu o paradă a participanţilor şi costumelor populare care a avut loc pe traseul Primărie – Parc.

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns