Acum! Cel mai frumos festival de muzică populară dedicat copiilor: „Valerica Patrichi”, la Borlești!

Se aude peste 7 văi și 7 munți, muzica populară românească care răsună chiar acum la Borlești, la Școala din Ruseni, unde are loc cea de a VII-a editie a Festivalului ”Nestemate populare pe plaiuri nemtene – Valerica Patrichi”. O manifestare care, cu siguranță, este unul dintre cele mai frumoase festivaluri dedicate copiilor organizat de o școală din Neamț.

Zeci și zeci de copii și de ansambluri folclorice formate din elevi concurează pe scenă cu speranța că vor obține premiile puse la bătaie dar mai ales aplauzele unui public avizat, comuna Borlești fiind o vatră veritabilă a adevăratelor tradiții populare din județul Neamț.

„Vom avea in recital pe d-na Nicoleta Cojocaru cantareata de muzica populară din Suceava, d-l Cosmin Timofte cantaret de muzica populara din Bacau , Ansamblul folcloric BRÂUL ROȘU din Piatra Neamt si multi altii. Vă așteptăm cu drag, sa ne fiți alături!”, spunea cu puțin timp înainte de începerea Festivalului, Cristinel Constantin, directorul Școlii din Ruseni și sufletul echipei de organizare care face posibil acest eveniment.

„Multumim pentru sprijin d-nei Inspector Scolar General , prof. Elena Laiu, d-nei Carmen Nastase directorul Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare Neamț, domnului primar Vasile Puica și Consiliului Local, d-nei Director CCD Neamț , Florentina Moise si d-lui deputat Ciprian Serban”, a punctat directorul Cristinel Constantin.

Mai jos, o secvență VIDEO postată deja pe internet de un spectator

Daniel Vinca

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns