ACUM! Accident cu șapte victime la Leghin. O persoană este resuscitată de medici!


UPDATE 2: Șoferii mașinilor implicate în accident nu consumaseră alcool

Cercetările efectuate de polițiști în cazul tragediei de la Pipirig au relevat faptul că niciunul din șoferii implicați nu consumase alcool înainte de a se urca la volan, anunță responsabilul de relații publice al IPJ Neamț. Tot în urma anchetei desfășurate la fața locului s-a descoperit faptul că microbuzul de transport persoane nu efectua o cursă regulată, ci un transport privat. Atât șoferul microbuzului – un bărbat de 41 de ani din Pipirig – cât și conducătorul auto al mașinii care l-a izbit – un sucevean de 48 de ani – au fost răniți, la fel ca și alți cinci ocupanți ai microbuzului. Pentru o femeie în vârstă de 72 de ani medicii nu au mai putut face nimic, aceasta pierzându-și viața. Șoferul vinovat este cercetat pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

UPDATE:
Ora 09.20: Una din victimele tragicului accident de la Pipirig a murit

Persoana pe care medicii de pe Ambulanță s-au chinuit mai bine de o oră să o readucă la viață a fost declarată decedată în urmă cu puțin timp. Celelalte șase victime au fost transportate la spital, pentru a li se acorda îngrijiri medicale.

Șapte persoane au fost rănite în această dimineață într-un grav accident rutier în care au fost implicate un microbuz de transport persoane și o autoutilitară, informează ISU Neamț. Evenimentul s-a petrecut în satul Leghin, din comuna Pipirig, iar din pricina numărului mare de victime s-a instituit cod roșu de intervenție.
La locul accidentului s-a deplasat o autospecială de intervenție de capacitate medie și una de capacitate mare de la Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț, o alta de la Garda 2 Poiana Teiului, echipajul de terapie intensivă mobilă, un echipaj EPA, autospeciala pentru transport victime multiple si 4 ambulanțe SAJ.
Din primele informații, una dintre victime este resuscitată în acest moment, iar unul dintre șoferii de microbuz este în stare de inconștiență. Celelalte victime au suferit, la rându-le, diverse leziuni, dar starea lor nu este gravă.
Potrivit centrului InfoTrafic, de vină pentru producerea tragediei ar fi șoferul autoutilitarei, care ar fi pătruns pe contrasens izbindu-se de microbuz. Cauzele exacte urmează să fie stabilite de ancheta în curs de desfășurare.
Vom reveni cu amănunte.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns