ACUM! 6 familii evacuate din calea apelor – Alarmă de dezastru pe Valea Muntelui


În urmă cu puțin timp s-a dat semnalul de Alarmă la Dezastre pe Valea Muntelui, informează ISU Neamț. Șase gospodării din satul Dreptu, comuna Poiana Teiului, au fost evacuate din calea apelor, existând periocolul ca gospodăriile să le fie inundate. Avertizarea este valabilă pentru comunele Borca, Farcașa și Poiana Teiului.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Neamț, măsura este una preventivă. „Alarma a fost dată pentru alertarea localnicilor și pregătirea lor în eventualitatea evacuării. Situația este monitorizată în permanență, iar în măsura în care vom avea noi informații vom reveni cu amănunte”, a spus slt. Marcel Bucur.
Toate problemele au apărut ca urmare a faptului că astăzi în județul Suceava s-au făcut detonări ale blocurilor de gheață – operațiune ce a avut loc ieri în Neamț – în urma acestor proceduri sloiurile de gheață pornind în aval. Din acest motiv, s-au făcut aglomerări foarte mari pe o porțiune de aproape un kilometru, existând risc de blocaj. La fața locului se află în acest moment colonelul Ioan Nițică, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” Neamț, care monitorizează îndeaproape situația, urmând să dispună măsurile ce se vor impune.

Alex SÎRBU
Foto: Arhivă Vestea

Lasă un răspuns