ACTORUL DAN BORCIA VA JUCA PE SCENA ÎNGERILOR

borcea

Corneliu Dan Borcia a trecut la cele veşnice în noaptea de sâmbătă spre duminică, după o lungă şi grea suferinţă. Trista veste a circulat duminică dimineaţă pe mediile online, îndurerându-I pe cei care l-au cunoscut şi care mai credeau într-un miracol după ce, de ceva timp, se ştia că luptă cu o necruţătoare boală.

Născut la 30 martie 1943, Sibiu. Studii. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti. A venit la Piatra Neamţ pentru stagiu şi a rămas, după cum constata chiar el, până la pensie.

Odată pensionat, nu a avut odihnă – a fondat Teatrul Pi Buni.

Fost director al Teatrului Tineretului, în perioada 1995 – 2001, şi câştigător al premiului pentru cel mai bun manager, acordat de Consiliul Britanic în cadrul Galei UNITER 2000, Corneliu Dan Borcia rămâne un nume de referinţă pentru iubitorii de teatru din Piatra Neamţ.

A interpretat peste 50 de personaje şi recunoaşte că fiecare rol l-a marcat şi l-a consumat. A fost Tristan în „Tristan şi Isolda“, povestitorul din „Harap-Alb“ ori Trahanache din „O scrisoare pierdută“ şi fiecare rol în parte a fost cel mai important la momentul respectiv.

……………………………………………………….
Catrinel Cojocaru: “BOBO, AI FOST CEL MAI BUN TATĂ DE PE PĂMÂNT! CÂND NE VOM REVEDEA, TE ROG SĂ FII TOT TATĂL MEU! TE IUBESC.”
……………………………………..

vestea.net

……………………………………..

Ce-i place
„Dacă întreaga viaţă mi-am dedicat-o teatrului, este normal ca şi pasiunile mele să fie legate tot de această lume, a celor şapte muze. Îmi plac pictura, muzica şi dansul. Mă delectez atunci când îmi petrec timpul liber cu cele două nepoate. Cred că rolul de bunic este unul dintre cele mai importante pe care le-am avut de-a lungul vieţii“, recunoaşte Corneliu Dan Borcia.

Ce nu-i place
„Nu suport mitocănia indiferent de formă, de la artă până la trafic, sau la sex. Nu-mi place că avem o scară a valorilor distorsionată şi că promovăm indivizi care nu au reuşit să se remarce decât prin aspectul fizic sau prin puterea financiară“, spune actorul.

(adevarul.ro)

Comentarii Facebook

2 thoughts on “ACTORUL DAN BORCIA VA JUCA PE SCENA ÎNGERILOR

Lasă un răspuns