Activitate inițiată de PSD-ista Oana Bulai, susținută de parlamentarii adverși Leoreanu (PNL) și Mitrea (AUR)


Acțiunea de promovare a județului Neamț care a avut loc zilele trecute la Parlamentul României a fost apreciată și susținută nu doar de colegii celei care a fost cu ideea – deputata Oana Bulai – ci și de parlamentari de la partide adversare. Și vom da doar două exemple din spațiul nemțean, Laurențiu Leoreanu de la PNL și Dumitrina Mitrea de la AUR.

Imaginile de mai jos – realizate în timpul deschiderii evenimentului sau imediat după – vorbesc de la sine:

În fotografia din stânga, cel cu masca sanitară galbenă este liberalul Leoreanu iar în fotografia din dreapta (alături de Carmen Nastasă de la Centrul de Cultură și Arte și de deputata Oana Bulai) cea cu masca neagră este deputata Dumitrina Mitrea.

Sursele Vestea spun că cei doi parlamentari nu doar că au făcut act de prezență la momentul deschiderii ci apoi, după discursuri, când împreună cu ceilalți participanți au vizitat întreaga etalare de resurse (zimbru împăiat, o bojdeucă stilizată, stand cu produse populare, expoziție foto, standuri meșteri populari) le dădeau detalii colegilor din alte județe despre frumusețile și atracțiile din Neamț. „Ca niște adevărați ghizi”, a subliniat unul din martorii oculari.

Evident că la fața locului au participat (onorând invitația pe care Oana Bulai le-a făcut-o și de la tribună) și alți deputați, de diverse culori politice, inclusiv liderul de grup PSD, Alfred Simonis.

Revenind strict la Neamț, un al 4-lea deputat nemțean care a fost prezent a fost social-democratul Remus Munteanu, de altfel singurul parlamentar PSD de Neamț care a fost alături de colega sa de partid (cel cu cravata roșie în fotografia de mai jos).

Nu putem specula că absența celorlalți parlamentari de Neamț (Ciprian Șerban și Răzvan Cuc de la PSD, Mugur Cozmanciuc, Eugen Țapu, Mara Calista de la PNL, Iulian Bulai de la USR sau Sorin Lavric de la AUR) ar reprezenta, din partea vreunuia, o boicotare a unei acțiuni de prezentare a județului sau un gest inamical față de colega de Parlament. Cel mai probabil, absenții de la eveniment au avut agenda ocupată la acel moment cu întâlniri sau secvențe asumate înainte de a ști despre „Neamț, colț de rai”.

Mai jos, VIDEO cu momentul în care Oana Bulai îi invită pe parlamentari de la tribuna Parlamentului, făcând trimitere tocmai la faptul că parlamentarii de Neamț trebuie să fie uniți atunci când e vorba de interesul comun numit județul Neamț:

Și, dacă imagini de la eveniment au fost postate pe facebook, multe și frumoase, atât de Oana Bulai cât și de Centrul pentru Cultură și Arte, credem că elocvente sunt și câteva postări făcute de parlamentari din afara județului Neamț:

Au fost, de asemenea, și generoase relatări de presă. Iar dacă tot a fost tema „Spațiul monahal-cultural Vânători-Neamț”, iată și știrea video dată de Trinitas:

 

Evenimentul „Neamț, colț de rai” de la Parlamentul României a fost organizat de Centrul pentru Cultură Neamț, CJ Neamț și Comisia UNESCO la propunerea deputatei Oana Bulai.

Daniel VINCA

Lasă un răspuns