Acţiunea TULBURELUL! Poliţia verifică din ce se fabrică vinul

tulburel

Zeci de poliţişti sunt în acţiune pentru prevenirea şi descoperirea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii şi comercializării vinurilor şi produselor viti-vinicole în Neamţ dar şi în alte trei judeţe din ţară.

Poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Fraudelor din Poliţia Română au plecat, de joi dimineaţă, în patru judeţe, în căutarea vinurilor contrafăcute. Aceştia vizează în special verificarea legalității activităților desfășurate de șapte agenți economici care produc și comercializează vinuri şi produse viti-vinicole.

Aceştia sunt însoţiţi de 35 de colegi din judeţele Buzău, Bacău, Neamţ și Vrancea, specializați in investigarea fraudelor, însă, la acțiune participă şi 30 de inspectori ai Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Potrivit Poliţiei Române, pe parcursul acţiunii urmează să fie verificate 16 puncte de lucru ce aparțin a șapte agenţi economici. Echipele de control vor ridica probe şi contraprobe din sortimentele de vin produse sau comercializate de societaţile verificate în vederea analizării în laborator pentru stabilirea autenticităţii acestora.

De asemenea, se fac verificări cu privire la realitatea şi corectitudinea înregistrărilor financiar contabile referitoare la aprovizionarea cu materii prime şi materiale, în special struguri şi recipiente pentru ambalarea produselor finite. Totodată, sunt verificate stocurile de produse existente, precum şi beneficiarii mărfurilor comercializate.

vestea.net

Lasă un răspuns