Act reparator pentru urmașii militarilor căzuți la datorie

Senatorul Eugen Țapu-Nazare, președintele interimar al organizației PNL Neamț, este coinițiatorul unui proiect legislativ, depus în Senat, prin care indemnizația acordată urmaşilor militarilor căzuţi la datorie nu va mai fi condiţionată de veniturile familiilor acestora. Inițiativa legislativă prevede că urmașii militarilor decedați în acţiuni, misiuni şi operaţiuni militare în România sau în străinătate vor beneficia de o indemnizaţie lunară fixă, egală cu câştigul salarial mediu brut.

”Familiile militarilor care activează în teatrele de operațiuni sunt parte din efortul pe care aceștia îl depun pentru a-și îndeplini misiunile. Iar militarii trebuie să știe că, în cazul sacrificiul suprem, familiile lor vor fi protejate, indiferent de veniturile realizate ”, precizează senatorul Eugen Țapu-Nazare.

Inițiativa legislativă modifică o lege anterioară – 168/2020 – prin care doar urmașii militarilor decedați, cu venituri mai mici de 50% din salariul mediu brut, primeau o indemnizație lunară.

Printre ceilalți semnatari ai actului normativ se numără Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, și senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, președinta Comisiei pentru Apărare.

V.N.

2 thoughts on “Act reparator pentru urmașii militarilor căzuți la datorie

  1. Dar la bunicii nostri impinsi ca oile in Al Doilea Razboi Mondial din 1941-1945 care au fost dati disparuti la Cotu Donului si nu au fost luati in seama niciodata, de 80 de ani, de politicienii nostri, nu va ganditi. Au murit in razboiul cu Rusia peste 150.000 eroi , militari romani care s-au conformat si au luptat pentru niste fantasme utopice ale unor personaje police ale vremurilor. Ce au primat urmasii celor dati disparuti? Nici macar sotiile lor nu au avut statutul de vaduve de eroi. Sau cei care se duc sa munceasca in alte tari sa cistige o paine, nu se sacrifica pentru familiile lor. ei de ce sa nu primeasca indemnizatii de merit. Ne aplecam asupra unor militari care semneaza de bunavoie sa lupte pe teatrele de operatiuni, care se bat pe pile sa poate pleca, un numar redus de profesionisti, de cca 5.000 de militari, pentru ce le facem un mausoleu al banilor, fara sa tragem macar un dangat de clopot pentru eroii neamului ce au murit sub senilele tancurilor bolsevice. Halal poloticieni !
    Vedeti grozaviile traite de stramosii nostri https://www.facebook.com/photo?fbid=923855031697424&set=pcb.1124531144724939

  2. La convocarea prefecturii Neamt din 2017 s-a prezentat 1/unu din 26 de transportatori de persoane pentru a-i atentiona ca nu primesc veteranii si vaduvele de veterani de razboi pe baza cupoanelor legale (veteranii cei vechi nu infanteristii de azi din afghanistan si Irak).Nesimtita trimisa de prefectura le-a spus la adunare ca n-are ce face prefectura Neamt. Ma uitam la ochii batranilor si batranelor care taceau!

Lasă un răspuns