Accidente ușoare pe Pârtia de la Durău

Vacanta elevilor a umplut Staiunea Durau unde zapada a rezistat in ciuda valului de caldura si a precipitatiilor mai mult sub forma de ploaie de la sfarsitul saptamanii.
Copii din tabere se pot bucura de zapada facuta in lipsa precipitatiilor abundente , artificial deocamdata, pe partia de schi si sanie .
Punctul Salvamont de prim ajutor din zona de agrement echipat si pus la dispozitia noastra de administrator a fost destul de solicitat , sportul alb dar mai ales saniusul fiind recunoscute ca generatore de accidente montane mai mult sau mai putin serioase si datorate in mare parte neglijentei practicantilor.
Doua fracturi de membru superior si un traumatism usor, facial, la sanius , un traumatism de umar la schi si cateva plagi a membrelor superioare datorate lipsei manusilor de protectie s-au inregistrat numai in ziua de ieri.
Nici un accident cu urmari foarte grave nu s-a inregistarat de la inceperea vacantei . Plasele de protectie omologate F.I.S. care imprejmuiesc pistele , tunurile de zapada si toate obstacolele dar si patrularile permanente de prevenire ale salvatorilor montani contribuie substantial la reducerea evenimentelor neplacute .
Comentarii Facebook

Lasă un răspuns