Accidentați în șanțurile nelegale făcute de firma care lucrează pentru Primărie!

Poliția Locală Piatra Neamț confirmă că sunt oameni care s-au accidentat în șanțurile făcute în asfalt (chiar și pe treceri de pietoni) de o firmă care lucrază pentru Primărie, că unele lucrări sunt realizate nelegal.
În tot acest timp, un pluton de „specialiști” își iau nestingheriți lefurile, cu tot cu sporurile pentru proiecte europene: Directorul Direcției Tehnice, manageri de proiecte, diriginte de șantier, city-managerul la a cărui instalare în funcție primarul Andrei Carabelea spunea că respectivul se va ocupa tocmai de monitorizarea calității lucrărilor efectuate, consilierii de la Cabinet Primar etc.
A trebuit să bubuie un nou scandal pe internet pentru ca actuala administrație să realizeze ceea ce a văzut tot orașul: o firmă care ia un sac de bani face lucrări în bătaie de joc, punând în pericol sănătatea și viețile oamenilor.

Mai mult, lucrarea din prima imagine a fost realizat[ noaptea. Nu e rău dacă unele lucrări sunt realizate pe timpul nopții dar, în acest caz, șanțul din imagine a fost realizat prin folosirea unor utilaje foarte zgomotoase, tip pickamer…

Mai jos, comunicatul Poliției Locale:

<Poliția Locală Piatra Neamț

Informare

În urma incidentelor neplăcute cauzate mai multor persoane de către firma care realizează săpături pe raza municipiului Piatra Neamț, pentru implementarea proiectului european ce privește mobilitatea urbană, Poliția Locală s-a autosesizat.

Constructorul în cauză nu se află la prima abatere de acest gen, în trecut fiind amendat de către polițiștii locali pentru lipsa avizelor de săpătură.

În cursul zilei de 22.10.2021, acesta a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea H.C.L 228/2021 – Regulamentul privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra Neamț, pentru nerespectarea autorizației de săpătură, în sensul nesemnalizării în mod corespunzător a lucrărilor. Totodată, i s-a impus semnalizarea corespunzătoare pentru toate traversările din carosabil și îndeplinirea obligațiilor prevăzute în hotărârea Consiliului Local Piatra Neamț.

Menționăm că Poliția Locală Piatra Neamț, prin Compartimentul Disciplina în Construcții și Biroul Siguranță Rutieră a sprijinit toți operatorii economici care au intervenit cu lucrări în carosabil și trotuare, atunci când au fost solicitări, fiind îndrumați totodată în privința respectării prevederilor legale (semnalizare corespunzătoare a lucrărilor, obținerea avizelor și autorizațiilor de construire, readucerea terenului la starea inițială, etc.). Persoanele care au suferit prejudicii din cauza lucrărilor, au fost direcționate să adreseze sesizări instituțiilor abilitate în soluționarea acestora.

Conform H.C.L. 228/2021, operatorii economici care execută lucrări edilitare ”asigură semnalizarea corespunzătoare pe întreaga durată de existență a șantierului precum și curățenia întregului perimetru afectat de lucrări” și au obligația ”să asigure fluența pietonilor și securitatea circulației rutiere”>.

D.V.

One thought on “Accidentați în șanțurile nelegale făcute de firma care lucrează pentru Primărie!

 1. Prosti,indolenti si incompetenti.

  Asta e caracterizarea celor care administreaza acest oras si aceste lucrari.
  Nu trebuie sa fii expert pentru ca sa-ti dai seama ca era numai o chestiune de timp pana se produceau aceste ”accidente”.
  Politia Locala este inutil sa mai spunem ce nu face absolut NIMIC in acest oras.

  Este INUTILA.

  Ca sa-i mai pui sa ”supravegheze”constructiile atat timp cat ei nu sunt capabili sa-i amendeze pe cei care parcheaza ZI de ZI in intersectii pe trotuare sau pe treceri de pietoni in sensuri giratorii ,etc fara ca nimeni sa-i SANCTIONEZE.
  Toate astea pe NERVII nostri.

  Cat despre incompetentii angajati la Primarie pe tot felul de functii pompoase cu salarii colosale nu are sens sa mai comentam.Oamenii sunt TABULA RASA.

  A plati acesti oameni este un furt al banilor publici.

  In mod normal acesti oameni accidentati trebuiau sa dea in judecata Primaria.In orice alta tara Primaria ar fi platit sute de mii de euro despagubiri.
  Atat timp cat acesti oameni nu platesc din buzunarele lor ii doare in cur.

Lasă un răspuns