Accident teribil, cu 1 mort și 3 răniți, în intersecția Gâdinți, unde prefectul a promis semafoare încă din 14 iunie

Un accident teribil, cu 1 mort și 3 răniți a avut loc în intersecția dela Gâdinți, dintre drumul național și drumul județean prin care e ocolit acum podul Luțca, anunță IPJ Neamț.
Este vorba de intersecția dintre DN 15D și DJ 207D, un nod rutier cu probleme de dinainte de a crește valorile de trafic din cauza prăbușirii Podului de la Luțca unde prefectul Adrian Niță promitea ÎNCĂ DIN 14 IUNIE că ÎN MAXIMUM 14 ZILE vor fi amplasate semafoare.
Au trecut fix 2 luni (14 iunie – 14 august) de la promisiunea respectivă iar în urmă cu câteva zile prefectul motiva nepermisa întârziere prin faptul că de fapt e vorba de relocarea unor semafoare care vor fi duse la Gâdinți după ce în locul unde sunt acum se va face un sens giratoriu.

„La data de 14 august a.c., în jurul orei 20.10, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, la intersecția Drumului Național 15D cu Drumul Județean 207D, în Gâdinți.
Din datele preliminare coliziunea s-a produs între un camion și un autoturism .
În urma evenimentului rutier a rezultat decesul unei persoane și rănirea altor trei.
La acest moment traficul este oprit.
Vom reveni cu date suplimentare”, a precizat subinspector Ramona Ciofu, purtător de cuvânt la IPJ Neamț.

Informațiile de la Poliție sunt completate de cele oferite de ISU Neamț. „În această seară, la ora 19:49, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier în comuna Gâdinți.
La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare grea și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Roman și două echipaje cu ambulanțe de la SAJ Roman.
Evenimentul rutier s-a produs pe DJ 207 D între un autoturism și o autoplatformă ce transporta o autoutilitară, în care se aflau cinci persoane.
La sosirea forțelor de intervenție patru persoane erau evacuate, iar o persoană era încarcerată în autoturism. Trei persoane,  doi bărbați și o femeie, au fost preluate și transportate la CPU Roman de echipajele SAJ și SMURD.
Pompierii au acționat pentru descarcerarea unui bărbat,  pasager în autoturism. Din păcate, bărbatul nu  prezenta semne vitale.
Militarii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor”, a declarat lt Irina Rusu, de la ISU Neamț.

Background:
– 9 iunie – Podul de la Luțca, reabilitat cu 8 milioane de lei de CJ Neamț s-a prăbușit. Circulația pe pod fusese redeschisă în 13 noiembrie 2021, după un anunț al lui Ionel Arsene care garanta el (fără a cita ca sursă vreun specalist) că podul e trainic și nu va mai avea nevoie de intervenții timp de zeci de ani de zile.
Traficul Sagna-Roman este deviat prin Gâdinți, pe drumul județean 207 D și apoi pe drumul național 15 D.
– 10 iunie – Jurnaliștii (aceiași care avertizaseră cu luni în urmă că sunt semnale că lucrările de la pod sunt făcute neserios, că pică chiar elemente din podul inaugurat pe facebook) atrag atenția că intersecția respectivă de la Gâdinți este una cu probleme, că au loc foarte des evenimente rutiere (nu este o bună vizibilitate pentru cei care vin de pe DJ, când intră pe DN).
– 14 iunie – Prefectul Adrian Niță (PSD) anunță măsuri luate în ședința CJSU, inclusiv amplasarea de semafoare în intersecția Gâdinți de către DRDP Iași. Întrebat concret când vor fi amplasate semafoarele, prefectul Niță răspunde „în maxim 14 zile lucrătoare”.
– 9 august – Vestea scrie că semafoarele promise de prefect (ÎN 14 ZILE!) nu au fost puse nici după mai bine de o lună și jumătate (Prefectul de Neamț și-a luat un mare flit de la DRDP Iași).
– 10 august – Prefectul răspunde cu trimitere la o postare pe facebook a lui Mugurel Laicu (director DRDP Iași) din care rezultă că nu se știe când vor fi montate respectivele semafoare, pentru că acestea vor fi relocate din intersecția de la Girov unde ar urma să fie realizat un sens giratoriu (tot nu se știe când).
– 14 august (fix la 2 luni după promisiunea prefectului și după Hotărârea de CJSU referitoare la semaforizare) are loc – după mai multe accidente ușoare, cu răniți – acest accident tragic, cu un decedat și 3 răniți.

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.