Accident grav cu 5 răniți! O pasageră resuscitată, una transportată cu elicopterul la Iași!

Un accident grav de circulație a avut loc în prima parte a zilei, în comuna Răucești din Neamț, soldat cu rănirea tuturor celor 5 ocupanți (șofer plus 4 pasagere) dintr-un autoturism care a intrat în coliziune cu o autoutilitară.
O persoană a fost descarcerată. O persoană a avut nevoie de resuscitare și, din fericire, a răspuns manevrelor specifice. Spitalul Tg Neamț a solicitat elicopterul pentru transportarea uneia dintre victime la Iași. O altă victimă a fost transferată la Spitalul Județean Neamț.

Mai jos, informațiile transmise în timp real, imediat după producerea accidentului, de ISU Neamț:

„În jurul orei 10:49, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe DN15  C, pe raza comunei Răucești.
La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare și două autospeciale SMURD și două echipaje cu ambulanțe de la SAJ.
În accidentul rutier,  produs între un autoturism și autoutilitară, au rezultat 5 victime, din care o persoană încarcerată,iar
Cu ajutorul echipamentelor și procedeelor specifice,  pompierii au scos din autoturism toate victimele.
În sprijin se deplasează două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu o ambulanță SMURD TIM și o autospecială pentru transport personal și victime multiple.
În urma accidentului rutier produs au rezultat cinci victime (care se aflau în autoturism).
O persoană se află în stop cardio respirator. Acesteia I se aplică manevre de resuscitare”.

„În autoturism se aflau 5 persoane, conducătorul auto și 4 pasageri (un bărbat și 4 femei). La sosirea pompierilor, trei persoane se aflau în autoturism, dintre care una era încarcerată. Două persoane  au fost scoase din autoturism de către participanții la trafic.
Pompierii au scos din autoturism cele trei persoane care se aflau în autoturism.
Toate victimele au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului, ulterior fiind preluate și transportate de echipajele medicale la spital.
Pompierii au asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor și vor curăța/degaja carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier, pentru reluarea traficului rutier”.

V.N.

Lasă un răspuns