Accident cu 3 mașini produs când reporterul spunea „una din cele mai periculoase intersecții”. La Gâdinți!

 

Ați înțeles, da? Nu este vreo regie ci o situație incredibilă: reporterul TVR Iulian Cazacu făcea un stand-up (informație spusă în fața camerei) și spunea „aceasta este una dintre cele mai periculoase intersecții” și pe ultima silabă din afirmația respectivă are loc un accident cu 3 mașini.
La începutul secvenței, reporterul apare în zoom iar când se produce accidentul, cameramnul lărgește cadrul (era în colțul opus al intersecției) și în prim-plan apar cele 3 mașini implicate, iar reporterul se duce la una dintre mașini să vadă dacă sunt victime.

Da, este vorba de Intersecția de la Gâdinți, fix cea prin care trece traficul deviat de la podul (prăbușit) de la Luțca.
Nenorocirea cu podul a avut loc pe 9 iunie iar pe 14 iunie, CJSU-ul convocat deprefect dădea Hotărârea care obliga DRDP Iași să monteze urgent semafoare în această intersecție.

În cele 2 luni, cei de la DRDP Iași (din subordinea Ministerului Transporturilor) au găsit diverse pretexte să explice DE CE NU AU MONTAT DEJA SEMAFOARELE.
Pe internet, un semafor cu luminile roșu-galben-verde costă între 1.000 și 2.000 lei (fără mască dar inclusiv modele moderne, cu leduri). La prețul de 2.000 lei/buc și ținând seama că în acea intersecție e nevoie de 4 bucăți, rezultă că prețul de 8.000 lei este cam jumătate din leafa directorului general de la DRDP.

Adăugăm și măștile de semafor, și stâlpii, și mortarul din gropile în care vin băgați stâlpii, și cablurile electrice (dintre cele 4 corpuri) și dispozitivul sincron, și conexiunea la rețeaua electrică, mai înmulțim cu 2 prețul semafoarelor (poate s-au scumpit de ieri până azi) și tot nu depășește toată lucrarea mai mult de lefurile a 2-3 directori competenți de la DRDP.

Din fericire, în accidentul surprins în aceste imagini nu au fost victime. Dar în urmă cu câteva zile a fost un accident cu un mort și 3 răniți… (Accident teribil, cu 1 mort și 3 răniți, în intersecția Gâdinți, unde prefectul a promis semafoare încă din 14 iunie)

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.